Kotimainen metalli pitää pintansa: Stratovarius on Suomen listaykkönen

Albumilistan viiden kärjessä myös The Rasmus ja Costee uutuuslevyillään.

03.10.2022

Stratovariuksen seitsemän vuoden ajan hautunut Survive on Suomen virallisen albumilistan ykkönen. Yhtye on kertonut pitävänsä levyä parhaana tuotoksenaan yli 20 vuoteen, eikä se ole listasijoituksesta päätellen yhtään huonompi kuulijoidenkaan mielestä.

Kakkosena paikkansa pitää viime viikolla listalle noussut Nebi albumillaan Täytyy ymmärtää. Viime viikon listaykkönen Lauri Tähkän Kaikella on tarkoitus sen sijaan putoaa kolmanneksi.

Neljännellä ja viidennellä sijalla on kaksi uutuusalbumia: The Rasmuksen Rise ja Costeen Kaikki vampyyrit ei juo verta. Tämä tarkoittaa sitä, että Haloo Helsingin Älä pelkää elämää jää listan kärkiviisikon ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun alun, pitäen nyt paikkaa seitsemäntenä.

Muita albumilistan uutuuksia ovat Alice in Chainsin alun perin vuonna 1992 ilmestyny Dirt (sija 24.), 5 Seconds of Summerin 5Sos5 (33.) ja Wigwamin vuonna 1971 ilmestynyt Fairyport – Deluxe Edition (39.). Ensimmäinen ja viimeinen ovat siis uusintajulkaisuja.

Fyysisen albumilistan kärki on lähestulkoon täynnä raskaampaa musiikkia.

Tälläkin listalla ykkösenä komeilee Stratovarius ja kakkosena The Rasmus edellä mainituilla levyillään. Kolmantena on metalliyhtye Insomnium, jonka vuonna 2014 ilmestyneestä Shadows of the Dying Sun -albumista julkaistiin juuri uusi vinyylipainos. Neljättä ja viidettä sijaa pitävät muutaman viikon takaiset listaykköset eli Megadethin The Sick, the Dying… and the Dead! ja Ozzy Osbournen Patient Number 9.

Singlelistan kärjessä ainoa uutuuskappale on Sam Smithin ja Kim Petrasin Unholy.

Sijat yksi, kaksi ja neljä näyttävät samalta kuin viime viikolla: ykkösenä David Guettan ja Bebe Rexhan I’m Good (Blue), kakkosena Isac Elliotin Makso mitä makso (feat. Sexmane) ja neljäntenä Gasellien Laulu ilman sanoja (feat. Abreu). Viidentenä on kärkisijoilla viihtynyt Gettomasan Shamppanjadieetillä, joka putosi listalta yllättäen kokonaan pois viime viikolla.

Singlelistan muita uutuuskappaleita ovat Ida Paulin ja Kalle Lindrothin Autiomaa (13.) ja Ege Zulun Melankolia (15.).

Lisää luettavaa