The Rasmus julkaisi tänään uuden albumin: ”Päätyi melkein hajottamaan koko bändin”

Rise ilmestyi tänään.

23.09.2022

The Rasmuksen Rise-albumi on julkaistu tänään. Tänään ilmestyy myös video Live And Never Die -kappaleeseen kello 17.00.

Uutta albumia yhtye työsti kolme vuotta. Matkaan mahtui kaikenlaista aina kitaristin vaihtumisesta alkaen. Suuri yleisö muistaa varmasti parhaiten esiintymisen Euroviisuissa.

”Nousimme alimmasta pohjasta uuteen kukoistukseen, jossa olemme tänään. Suunnitelmissamme oli äänittää albumi Englannissa vuonna 2020, mutta korona sotki kaiken. Asumme eri maissa, joten olimme jumissa eri mantereilla yrittäessämme äänittää albumia netin kautta. Ja se oli todella perseestä. Mutta yritimme ja saimme jotain tehtyä. Se oli erittäin vaikea tapa työskennellä ja aikaa vievää yrittää lähettää tiedostoja eri puolille maailmaa. Se lopulta päätyi melkein hajottamaan koko bändin, kunnes kitaristi jätti meidät”, Lauri Ylönen kertoo  tiedotteessa ja jatkaa:

”Korona-aika otti veronsa, mutta ehkä sen piti tapahtua, koska heti sen jälkeen alkoi tapahtua monia hyviä asioita. Kirjoitimme Jezebelin ja siitä tuli menestys. Tapasimme Empun ja hänen liittymisensä bändiin oli aivan mahtavaa. Hän on niin lahjakas ja sopii yhtyeeseen täydellisesti. Hän tuo uutta energiaa ja vie koko bändin uudelle tasolle.”

Playground Musicin julkaiseman Rise-albumin ovat tuottaneet Desmond Child ja Joshua. Levyllä kitaraa soittavat sekä Emppu Suhonen että Pauli Rantasalmi.

The Rasmus jakaa nimmareita Helsingissä Fredrikinkadun Levykauppa Äxässä huomenna 24. syyskuuta klo 14 alkaen. 30. syyskuuta yhtye esiintyy Helsingin jäähallissa ja loka-marraskuussa koittaa Euroopan-kiertue. Tänä syksynä julkaistiin myös The Rasmus -kirja.

Kuuntele uusi albumi alta!

Lisää luettavaa