Suomalaisen rock-elokuvan ehdoton klassikko televisiossa torstaina!

Jos katsot tänä vuonna vain yhden maailman parhaan elokuvan vuodelta 1981, katso tämä.

Torstaina 21. huhtikuuta tulee Yle Teema -kanavalta todellista kulttitavaraa, kun ruudun valtaavat Juice Leskinen, Ismo Alanko, Martti Syrjä ja muut velikullat suoraan vuodelta 1981. Kyllä, Saimaa-ilmiö saapuu kuvaruutuihin, ja hörylaiva SS-Heinävesi puksuttaa jälleen pitkin Saimaata.

Saimaa-ilmiö oli Aki ja Mika Kaurismäen ensimmäinen pitkä elokuva. Musiikista vastaavat Juice Leskinen Slam, Eppu Normaali ja Hassisen Kone. Elokuvaa käsikirjoitettiin lennosta risteilyn aikana, ja rahoituskin hoidettiin Kaurismäen veljesten toimesta vain kaksi päivää ennen risteilyä Jörn Donnerilta. Ei välttämättä onnistuisi tänä päivänä.

Lopputulos on irtonainen, rento ja ennen kaikkea aika helvetin hauska kuvaus poikaporukan reissusta ja loistavaakin loistavampi ajankuvaus. Kun vielä biisilistakin on täynnä suomirockin klassikoita, niin huomenna töllön ääreen kello 22,31, mars mars!

Ja kyllä, haastattelujen irtonaisuudella saattaa olla jotain tekemistä alta löytyvän kappaleen aihepiirin kanssa. Dokkari kannattaa tsekata jo kyseisen biisin live-esityksen takia. On rento, on.