Suomalaislevymerkin julkaisua ylistetään brittilehdessä – kuuntele ennakkoon täältä!

We Jazz julkaisee Lucia Cadotschin albumin huomenna.

26.11.2020

The Guardian valitsi Lucia Cadotschin huomenna ilmestyvän Speak Low II -levyn kuukauden jazz-albumiksi. Lehden kriitikko kirjoittaa Cadotschin ”jatkavan omaleimaista polkuaan yhdistelemällä lumoavaa lauluaan ennalta-arvaamattomaan improvisaatioon”.

Suomalaisittain asian tekee erityisen kiinnostavaksi se seikka, että albumin julkaisijana toimii helsinkiläislevy-yhtiö We Jazz, joka toki on toiminut kotimaisen jazzin laadun sinettinä jo useamman vuoden.

”Guardianin huomio on huikea juttu, joka tullee nostamaan levymerkkimme vaikuttavuutta lähitulevaisuudessa”, toteaa We Jazzin perustaja ja taiteellinen johtaja Matti Nives.

”Olemme panostaneet vientitoiminnassamme siihen, että levyille saataisiin mahdollisimman paljon huomiota ja on nähtävissä, että se alkaa tuomaan tulosta. Pyrkimyksenämme on johdonmukaisella työllä rakentaa suomalaisesta näkökulmasta ennenkuulumattoman merkittävä julkaisukanava uudelle jazzmusiikille. Lopulta kyse on siitä, että julkaisemme musiikkia johon itse uskomme ja katsomme mihin asti se riittää.”

Sveitsiläissyntyinen Lucia Cadotsch ja hänen suitsutettu berliiniläistrionsa on tullut tunnetuksi tavastaan muovata tunnetuista sävelmistä ainutlaatuisia ja tunnistettavia Speak Low -versioita. Uudella levyllään entistä minimalistisempaan ja syvempään ilmaisuun etenevä kokoonpano teki lähtemättömän vaikutuksen jo vuonna 2017 julkaistulla ensilevyllään, jolle The Guardian antoi täydet viisi tähteä. Lisäksi ensilevy pokkasi Saksan ”Grammyn” eli Echo Jazz -palkinnon ja levy nostettiin yhdysvaltalaisen Downbeatin toimesta vuoden parhaimpien albumien joukkoon.

Sekä levyllä että livenä Cadotschin trion täydentävät Berliinissä vaikuttavat ruotsalaisartistit, Y-Otis-yhtyeestään tuttu tenorisaksofonisti Otis Sandsjö ja kansainvälisesti arvostetun Koma Saxon basisti-tuottaja Petter Eldh. Lisäksi levyllä vierailevat ECM-pianisti Kit Downes urkuineen ja sellisti Lucy Railton.

Rumballa on ilo ja kunnia tarjota albumi ennakkokuunneltavaksi kokonaisuudessaan:

Lisää luettavaa