Suomalaista musiikkihistoriaa? Ray G on roolipelissä porilainen gangstaräppäri, mutta nyt myös levyttävä artisti IRL

Xmiehen levymerkki kiinnitti GTA-modissa vaikuttavan hahmon.

10.06.2022

Xmies tunnetaan ensisijaisesti Lyömättömät-yhtyeen piinkovana dj:nä, mutta heti seuraavaksi listalla tulee kiinnostus niin peleihin kuin sarjakuviin niin laajalla spektrillä, että aiheita pitää puida Supernörtit-podcastissakin. Xmies pyörittää myös Blammo!-levymerkkiä, jonka uusin kiinnitys on todennäköisesti historiallinen ainakin Suomessa: Ray G on nimittäin roolipelihahmo.

PPRP on GTA Onlinen päälle rakennettu Poriin sijoittuva ja erittäin suosittu roolipelimodi. GTA:ssahan toki ollaan rikollisia, mutta tässä pelissä on mahdollista olla esimerkiksi vanhempi komisario, kahvilanpitäjä tai vaikkapa räppitähti. Xmies löysi puolisen vuotta sitten tiensä peliin, ja hänen yllätykseksekseen sieltä löytyikin todella elävä musaskene. Xmiehelle kävi nopeasti ilmi että Porin paras, suurin ja komein räppäri on Grove Street Gangin jengipomo Ray G.

Ray G:n räppityylit, musiikki ja tinkimätön asenne vakuuttivat Xmiehen niin vahvasti, että heti kun Ray G oli ”päässyt vankilasta”, Xmiehen oli pakko tarjota hänelle diiliä. Näin syntyi tiettävästi Suomen ensimmäinen roolipelihahmo, jolla on levytyssopimus ihan oikeassa elämässäkin.

Ray G:n ensimmäinen Blammon kautta julkaistu single on Keys. Kappaleen musavideo julkaistiin muutama kuukausi sitten, ja se keräsi nopeasti kymmeniätuhansia katselukertoja. Ray G on työstänyt kevään ajan levyä IDKFA-studioilla Helsingin Arabiassa, ja albumia lupaillaankin loppuvuodesta. Albumilla biiteissä kuullaan Suomen kärkipään tuottajia, Keysin on tuottanut EetiGood ja singlellä feattaa myöskin levyllä tuottajana kuultava ToeBeats.

Lisää luettavaa