Suomalaisyhtye teki uskomatonta historiaa – mukana huippusuositun videopelin soundtrackillä

JVG teki historiaa.

04.09.2018

JVG:n hittibiisistä Tarkenee tulee historian ensimmäinen suomenkielinen kappale EA:n NHL-pelisarjan globaalilla soundtrackilla.

Tiedotteessa Jare Brand ja Ville Galle kertovat, miten pelaavat änäriä useamman kerran viikossa. Puitteet sen pelaamiselle löytyvät myös heidän keikkabussistaan, jossa kaksikko tykkää ottaa mittaa muista artisteista aina ollessaan kiertueella. Pelisarja on ollut osa kummankin elämää jo yli parin vuosikymmenen ajan.

“Ollaan Jaren kanssa molemmat pelattu änäriä vuodesta ‘93 ja merkkaa todella paljon olla mukana soundtrackilla. Nykynuorison kielellä tää juttu on mulle ns. “Life Goals!”, sanoo Ville Galle, jonka Jarekin myöntää itseään paremmaksi änärinpelaajaksi.

JVG:n Tarkenee soi pelin päävalikossa pohjoismaisissa konsoliversioissa. Lokakuun puolivälistä alkaen Tarkenee on esillä myös globaalisti NHL 19– pelin -ulkojääpelimuodossa, minkä lisäksi pelaajat ympäri maailman voivat lisätä kappaleen omaksi maalilaulukseen EASHL-liigassa ja Creation Zone -joukkueenluontitilassa.

Tosielämässä Tarkenee teki ensiesiintymisensä NHL-kaukaloissa osana Minnesota Wildin pelitapahtumia. Kappale on myös soinut Vancouver Canucksin kotihallissa maalilauluna Markus Granlundin sytyttäessä punalampun. Asia ei ole jäänyt huomaamatta pelin julkaisijalta EA:lta.

Lisää luettavaa