Suomi-indien kehutuimpiin julkaisuihin lukeutuvalta levyltä pois jäänyt kappale soi uudessa äänikirjassa

Emmi-Liia Sjöholm ja Arppa tekevät yhteistyötä.

06.03.2022

Suomi-indien kehutuimpiin julkaisuihin lukeutuvan levynsä viime syksynä julkaisseelta Arpalta ilmestyi uutta musiikkia, mutta hieman totutusta muodosta poikkeavalla tavalla: Karuselli-kappale on nimittäin osa Kosmoksen julkaisemaan äänikirjaa, jonka on kirjoittanut Emmi-Liia Sjöholm. Toisiinsa kesäyössä tutustuvista eksyneistä ihmisistä kertova Virtahevot-romaani on kirjoitettu ensisijaisesti äänikirjaksi, ja sen lukijoina toimivat näyttelijät Pihla Viitala ja Samuli Niittymäki.

Arpan Karuselli sulautuu unenomaisessa tunnelmassaan luontevasti osaksi romaanin maisemaa. Alun perin Kinovalon alla -levylle kirjoitettu ja nyt Johanna Kustannuksen kautta julkaistu kappale päätyi lopulta osaksi kirjaprojektia.

”Syksyllä 2021 Emmi-Liia Sjöholm otti minuun yhteyttä ja pyysi uuteen kirjaansa tunnuskappaletta. Luin kirjaa hetken aikaa ja silloin tämä laulu palasi mieleeni”, Arppa kertoo. ”Muistin myös, että Ville-Veikko Airaniemi piti tästä kappaleesta jo alun alkaen ja siksi pyysin hänet laulun tuottajaksi. Tästä laulusta ja Emmi-Liian kirjasta saatiin suloinen pari!”

Emma gaalassa vuoden rock-albumiksi ehdolla olevan Kinovalon alla -levyn arvostelun voit lukea täältä. Karuselli-kappaleen taas löydät alta.

Lisää luettavaa