Suomi-palkinnon saanut artisti osoittaa tukeaan turvapaikanhakijoille – vastustajat uhkailevat ”puhdistuksella”, poliisi varautuu väkivaltaisuuksiin

08.03.2017

Oikeus elää -tukikonsertti järjestetään Helsingin Rautatientorilla lauantaina 11. maaliskuuta. Tapahtuman pääesiintyjä on joulukuussa Suomi-palkinnon saanut Laineen Kasperi orkesterinsa Palavan kaupungin kanssa.

”Lauantaina on mahdollisuus osoittaa tukensa turvapaikanhakijoiden mielenilmaisulle ja samalla nauttia hienoista keikoista! Tukikonsertti Oikeus elää -mielenosoitukselle on puoluepoliittisesti sitoutumaton yksityishenkilöiden ja Rautatientorin jääpuiston järjestämä tapahtuma, joka tuo ihmiset yhteen nauttimaan hyvästä seurasta ja musiikista”, tapahtuman Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Samalle päivälle on kaavailtu Puhdistus-nimistä tapahtumaa, jonka tarkoituksena on vastustaa turvapaikanhakijoiden mielenosoitusleiriä. STT:n mukaan poliisi varautuu mahdollisiin väkivaltaisuuksiin. Poliisi seuraa tämän tapahtuman somekeskustelua, jossa muun muassa virheellisesti väitetään, että mielenosoitusleirin purkamisen takaraja on perjantaina.

Lisää luettavaa