Suomi taitaa saada Ettasta uuden tähden – hallitsee ep:lla kaiken tarvittavan

Viisi tuoretta biisiä.

08.02.2019

Etta sinkoutui ihmisten mieliin julkaisemalla cover-versioita eri rap-biiseistä Youtubessa. Rumba kirjoitti vuonna 2017, että on vain ajan kysymys, milloin Ettasta kuullaan suuremmassa mittakaavassa.

Sittemmin alkoi tapahtumaan: Etta kiinnitettiin PME Recordsille ja räppäri-laulaja julkaisi ensimmäisen singlensä Ballerina. Kappale oli rap-bängeri, jolla Etta vasta näytti, mitä on luvassa. Tällä kertaa saadaan kokonainen ep.

Tuore 10-ep sisältää viisi kappaletta ja antaa Ettasta monipuolisen kuvan artistina. Ep:lla Etta todistaa, että häneltä luonnistaa niin rap kuin laulu. Ep:n avaavalla nimikkobiisillä Etta kertoo kunnianhimostaan artistina. Sitä seuraavalla Ilman mua -kappaleella esitellään herkempää puolta.

Hätätila rap-maailmaan määrätään Mayday-kappaleella, jolla Etta pääsee tykittelemään kaista vapaana. Eikä niin väliä, onko kaista vapaana, sillä kuljetaan silti. Fani antaa esimerkin modernista räpin ja rnb:n sekoituksesta, jossa Etta vaikuttaa olevan parhaimmillaan.

Intohimoa taitaa kohdistua eniten bängeribiiseihin, koska ep:n päättävällä Sun mies -kappaleella Etta irrottelee kaikista vapautuneimmin. Samalla räppäri-laulaja todistaa, ettei jarruttele sanoituksissaan, näistäkin lauseista joku voisi närkästyä.

Kokonaisuutena 10 antaa kuvan Ettasta artistina, jota Suomeen on kaivattu. Etta löytänee paikkansa musiikkimaailmasta varmasti, eikä se tule ainakaan jäämään kiinni kunnianhimosta. Kuultiinpa häntä juuri Stereon, eli Haloo Helsinki -kaksikon Vuosien päästä -debyyttisinglellä, joten ainakaan linkeistä se ei tule jäämään kiinni. Tuore ep löytyy suoratoistopalvelusta. Alta voit vielä lukea, kun Etta kertoo ep:sta omin sanoin.


”Olen nyt melkein kaksi vuotta käynyt studiolla ja sinä aikana kehittänyt itseäni monella eri osa-alueella – räppärinä, laulajana ja ennen kaikkea kirjoittajana. Onkin kuin katsoisi vanhoja lapsuudenkuvia, kun kuuntelen ensimmäisiä demoja, kehitys on ollut huimaa. ”10” EP on täydellinen tiivistelmä mun kasvutarinasta. Jokainen biisi on kuin pysäkki matkan varrella – joihinkin biiseihin jätettiin jopa ottoja demoversioista, sillä joskus tiettyä tunnetta ei pysty äänittää uudestaan. Tästä kokonaisuudesta on tullut mulle super tärkeä, jokainen EP:n biisi vie mut aina takaisin siihen tiettyyn hetkeen ja tunteeseen, jonka koin niitä tehdessä.”

”En ollut ikinä kirjoittanut päiväkirjaa, kunnes aloin tehdä omaa musiikkia. Tällä EP:llä voi kuulla mun vaibeja unelmien, rakkauden, bileiden ja sydänsurujen väliltä. Jokaisen biisin olen kirjoittanut itse omista kokemuksistani ja ajatuksistani. Tuottaja Aleksi Asiala toi mun ideat täydellisesti eloon. Saatettiin olla kahdestaan studiossa neljän seinän sisällä aina yöhön asti, kunnes saatiin otot purkkiin.”

”’Päätin tän saada ku olin 10’, kuuluu EP:n nimikkobiisi 10:ssä. Muistan kun sain lapsena SingStar -pelin ja viimein tajusin mitä rakastan – laulamista. Pienestä pitäen esiintyminen on ollut mun intohimo. 10-vuotiaana näin mainoksen Talent Suomen koelauluista, jolloin ilmoitin äitilleni, että ”mä menen tonne”. Mulla on edelleen mielessä se hetki, kun olin siellä lavalla, valojen häikäisemänä ja ihmisten ympäröimänä – silloin tiesin ja päätin mitä haluan tehdä. Tämä ”10” -EP on mun seuraava askel kohti mun unelmia.”

Ep löytyy useimmista suoratoistopalveluista.

Lisää luettavaa