Synthpop-duo Soft Cell tulee taas – ja millä biisillä! Pet Shop Boysin kanssa tehty kappale on täyttä kasaria

Soft Cell julkaisee uuden albumin ensimmäistä kertaa lähes 20 vuoteen.

23.03.2022

Englantilainen synthpop-yhtye Soft Cell muistetaan erityisesti vuonna 1981 ilmestyneestä Tainted Love -coveristaan, joka lienee se tunnetuin versio kappaleesta. 70-luvun lopussa ja 80-luvun alkupuolella joitakin vuosia vaikuttanut duo hajosi vuonna 1984, mutta on sittemmin aktivoitunut uudelleen muutaman kerran.

Vuoden 2018 reunionin piti jäädä viimeiseksi, mutta nyt Marc Almondista ja David Ballista koostuva duo on julkaisemassa uutta albumia. Toukokuun alussa ilmestyvä Happiness Not Included on parivaljakon ensimmäinen julkaisu sitten vuoden 2005.

Levyltä on nyt julkaistu ensimmäinen sinkkubiisi Purple Zone, joka on tehty yhdessä itse Pet Shop Boysin kanssa. Mitä voi odottaa, kun kaksi 80-luvun kovaa synapoppiduoa lyövät viisaat päänsä yhteen?

No, pelkkää kasaria. Kappaleessa toivotaan poispääsyä paikalleen pysähtyneestä ja jumittuneesta elämästä, mutta sanomastaan huolimatta biisistä ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle. Etenkin, kun kaikki neljä ukkoa esiintyvät musavideolla ties millaisissa rooleissa. Katso alta!

Soft Cell – jota Pet Shop Boysin jätkät ovat kertoneet kuunnelleensa kovasti yhtyeensä alkuaikoina – on pitänyt pitkiäkin taukoja, mutta Pet Shop Boys on tehnyt musiikkia kaikki nämä vuodet. Neil Tennantin ja Chris Lowen vuonna 1981 perustama duo on julkaissut 14 albumia, joista viimeisin Hotspot ilmestyi vuonna 2020.

Lisää luettavaa