Taiteilija ja muusikko Anssi Kasitonni pääsi Aku Ankkaan – Vaan ketäs muita muusikoita ja bändejä Akkarissa on vuosien varrella seikkaillut?

03.06.2014

Akkarissa on seikkaillut vuosien varrella lukemattomia tuttuja muusikoita. Listasimme parhaita.

Teksti: Jarkko Fräntilä, Kuva: Jukka Salminen/Tiikerikuva

Anssi Kasitonni julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan uusimmasta Aku Ankka -lehdestä. Lehden sivuilla esiintyy Antti Ysitonni -niminen taiteilija.

Aku Ankka -lehti on tunnettu siitä, että sen sivuilla on seikkaillut julmettu määrä bändejä ja muusikoita, joiden nimi on muutettu humoristiseen muotoon.

Kotimaisista bändeistä Akkarissa on mainittu ainakin Apulanta (Väkilannoite), Eppu Normaali (Aappo Epänormaali, Normaalijätkät), Kotiteollisuus (Koniteollisuus), Mieskuoro Huutajat (Mieskuoro Mumisijat), Teräsbetoni (Teräspekoni) sekä kenties tunnetuimpana väännöksenä Nightwish eli Yövissy.

Myös ulkomaalaisia yhtyeitä on Akkarissa esiintynyt usein. Näistä erityinen papukaijamerkki pitää antaa Lötkön Kekzille eli Limp Bizkitille, joka ei tosin seikkaillut Aku Ankassa vain sen sisarlehdessä Roope-Sedässä. Myös Ossi Osteri- sekä Synkkä Arkipyhä -nimeämiset menevät heittämällä neroimpien väännösten joukkoon.

Jannu Hurmio -niminen artisti on laulanut Aku Ankassa kovin tutulla säerakenteella: ”Saksin matolla tilkkuu työn painoa talo ilkkuu puhtomopattu kutteriin menee…

Kaikkien aikojen kuuluisin nimiväännös taitaa olla kuitenkin Möykkäel Jaksonen.

Anssi Kasitonnin esiintymisen Aku Ankassa näet alta. Rumba onnittelee – Tästä ei uralla enää kovin paljon korkeammalle voi päästä!

kasitonni

Lisää luettavaa