”Tämä on mun juttu, tätä mä rakastan ja haluan tehdä” – haastattelussa Nebi

Nebi julkaisi juuri uuden sinkun.

Andrei Kipahti

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Lili & Luna, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on räppäri-tuottaja Nebi. Juuri Stick-sinkun Babyfacen alaisuudessa julkaissut muusikko kertoo siitä, miten päätyi räppärin polulle, mitä pitää musiikissa tärkeänä ja mihin henkilökohtaisesti pyrkii. Tsekkaa Veeti Ossin ohjaama hieno video alta, mukana kappaleella Sexmane. Haastattelu alkaa videon jälkeen.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Napeissa soi Gunnan Do Better. Tos biisis on ihan oma viba. Tällä hetkellä varmaan parasta musiikkia tekee Lil Baby, sillä on niin sairas tyyli ja flow. Venaan vaan sen seuraavaa albumii, meinaa se äijä tulee kokoajan vaan hullummaks.”

Mist sä tuut?
”Tuun Turusta. Oon koko elämäni asunut täällä ja oon kyl viihtynyt. Rakastan tehdä musaa, pitää hauskaa, elää elämää ja huolehtii, että stressitasot pysyy nollissa eli ihan basic.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Joskus 19-vuotiaana, kun olin tehnyt about 1,5 vuotta biittejä, tutustuin yhteen frendiin kenellä oli studio ja se oli aloittanut tekee musaa. Siitä lähettiin kokeilumielessa tekemään mun biitteihin sille biisejä ja siitä se alko. Sitten yhdessä kohtaa kun kirjotettiin biisiä, niin menin itse koittaa mikkiin ja tajusin, että mulla on tässäki lahjoja. Siitä lähtien aloin kirjoittaa ja tekee omatoimisesti musaa ja tajusin ajan myötä, että kyllä tämä on mun juttu, tätä mä rakastan ja haluan tehdä.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Mun yksi ylivoimanen esikuva on Juice Wrld. Se äijä freestylasi tunteja putkeen ja otti kaksi huikkaa Red Bullia siinä välissä. Huhhuh, haluisin vaan joku päivä päästä sen kaverin tasolle, ei lisättävää. Sen melodiat, flow’t ja ylipäätänsä koko soundi on vaikuttanut tosi paljon siihen miten/millaista musaa nykyään teen itse ja varsinkin siihen, et kyllä se on fresh purkaa sun sydän mikkiin.”

Supervoimasi?
”No jos jotenkin pitää kuvailla, niin tykkään tehdä asioita just silleen miten itse haluan, välittämättä kenenkään mielipiteistä. Se et osaa ottaa itsestään kaiken irti on tosi tärkeetä. Oon tottunut miettii, että kyllä tämä elämä on iha elämistä, eikä miettimistä varten tehty.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”No nyt jos mun julkasemattomii biisei kuulisin ekaa kertaa, niin varmaan niihin melodioihin, energisyyteen ja koko soundimaailmaan. Siihen, että rummut potkii niinku pitääkin ja siihen, että se biisi elää. Luulen, että mun tulevasta projektista löytyy tosi monipuolisesti erilaisia biisejä ja viboja ihan kaikille, mistä jokanen voi sitten catchaa omansa.”

Nebi?
”Kuvailisin mun musiikkia tosi eloisaksi, energiseksi ja tunteikkaaksi. Mulle tärkeintä musassa on fiilis. Se et biisi/biitti herättää jonkun tunteen on tosi tärkeetä. Jos mä esimerkiksi kuulen jonkun biitin ja saan siitä biitistä irti jonkunnäköisen tunteen, niin rupeen sen tunnetilan perusteella sitten työstää siitä kappaletta.”

”Olen tässä albumin ohella alkanut ottaa enemmän roolia tuottajana muille artisteille, mutta tällä hetkellä keskistyn vaan oman albumin hiomiseen. Jatkossa kummiski yksi mun tavoitteista on lähtee ulkomaille tuottamaan, joten ihan varmana oon tekemässä isompiakin liikkeitä tuottajana.”

Babyface?
”Kesällä 2020 kun julkaisin Roadman-musavideon, niin mun nykynen A&R ja Babyfacen perustaja Andrei Kipahti laitto mulle viestiä siitä. Sitten me sovittiin, että nähdään ja kävin soittamassa mun demoja ja sitä kautta mut signattiin.”

”Tämän hetkinen plani on hioa albumi kuntoon ja alkaa puskemaan musaa tiheellä tahdilla ulos. Sen lisäksi haluun tutustuu uusiin artisteihin ja työstää enemmän musaa eri paikoissa eri ihmisten kanssa artistina ja tuottajana.”

Stick?
”Tehtiin tämä biisi muutamassa tunnissa, melkein yheltä istumalta. Soitin Stickin biitin ja Max (Sexmane) sanoi suoraan, et heitä recordi päälle ja kirjotettiin ja äänitettiin se yhdessä laini lainilta tyyliin loppuun saakka. Stickis ei rehellisesti ole mitään syvempää tarkotusta, se on vaan energiaa ja viboja heitetty suoraa miettimättä mikkiin.”

”Mun tulevasta albumista voisin kuvailla, että se on vähän niinku mun viimehetkisen elämän tunnetilojen, kokemusten ja vibojen kooste. Päätin julkaista tämän biisin albumista ekana, koska viba on vähän niin kuin sen albumin keskipisteessä: rauhallinen ja jopa ehkä vähäN tunteikas, mutta samal bängeri bängeri.”