Tämä suomalainen graafinen suunnittelija on luultavasti tehnyt sinunkin suosikkilevysi kannen – nyt voit ihailla niitä näyttelyssä

Komeaa taidetta tarjolla!

23.09.2022

Jussi Karjalainen (s. 1975) on palkittu graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Hän on toiminut alalla jo parikymmentä vuotta, ja tehnyt lukemattomat määrät muun muassa kirjojen kansia, levynkansia, julisteita ja t-paitoja.

Todennäköistä on, että levyhyllystäsi löytyy ainakin yksi albumi, jonka kantta koristaa Karjalaisen tekemä teos. Maustetytöt X Agents, Saimaa, 22-Pistepirkon albumit, Svart Recordsin progelevyjen uusiopainokset, Circle… Lista on loputon.

Nyt Savonlinnan museon retrospektiivinen näyttely Riihisaaressa esittelee Karjalaisen keskeisiä suunnittelutöitä jo parikymmentä vuotta kestäneen monipuolisen uran varrelta.

”Nähtävänä on runsaasti tuttuja ja tuntemattomampia kirjoja, levyjä ja julisteita jopa t-paitoja. Välillä ollaan korkeakirjallisuuden parissa, toisinaan piipahdetaan rock-maailmassa. Mukana on myös hersyvän runsasta lastenkirjakuvitusta”, kertoo tapahtuman kotisivu.

”Näyttelyn yhteydessä pohditaan myös mistä ideat tulevat. Onko tämä kaikki taidetta vai käsityötä? Mikä on fyysisten julkaisujen paikka ja merkitys digiajan ottaessa yhä enemmän tilaa? Tällä kertaa näyttelyesineitä saa paitsi katsella myös kosketella ja tuntea”, sivuilla jatketaan.

Aaveista totta – Graafinen suunnittelija Jussi Karjalainen -näyttely on esillä Riihisaaressa Savonlinnan museossa 23.9.2022–8.1.2023 välisenä aikana.

Näyttelyn kotisivulle pääset tästä.

Karjalaisen Instagram-sivun löydät täältä.

Lisää luettavaa