Tämän hetken hehkutetuin suomalaisbändi Maustetytöt julkaisi coverin suomirock-klassikosta

Maustetytöt juoksee Pelle Miljoonan jalanjäljissä.

13.05.2019

Maustetytöt on yhtye, jonka ympärille on syntynyt keikkojen, niiltä kuvattujen Youtubevideoiden ja yhden singlen perusteella kiintoisa määrä kuhinaa ja hypeä.

Kiinnostusta on löytynyt musiikinkuluttajilta ja muun muassa Mökkitie Recordsin insinööreiltä siinä määrin, että Maustetyttöjen nousu kotimaan musiikkikentällä puulaaki-indien ja suurten levy-yhtiöiden koneistamien artistien välillä sijainneeseen välitilaan on vain ajan kysymys.

Levyä odotellessa yhtye esittelee toisena julkaisunaan tulkinnan Pelle Miljoonan vuoden 1980 Juokse Villi Lapsi -klassikosta, jonka voit kuunnella yltä. Virallinen single ei kyseessä kuitenkaan ole, sillä kappaletta ei löydy suoratoistopalveluista.

Maustetyttöjen sosiaalisen median mukaan ”loppui levybudjetti kesken niin piti tehä välissä tää Prisman mainokseen”. Kappaleesta kuullaan siis erikoinen saksittu versio televisiossa nähtävässä S-ryhmän vaatemainoksessa.

Maustetytöt avaa linjaansa edelleen sosiaalisessa mediassa: ”Niin kauan kun saadaan itse määrätä taiteellisesta sisällöstä, voidaan tehdä mainos vaikka citymarketillekin (sic)”.

Mikäs siinä, kaikkihan tästä hyötyvät, punaisena hehkuvan raudan vieressä on vaikea seisoa vasara kädessä tumput suorina.

Oli miten oli, tähän väliin lienee hyvä ottaa esille Markus Hildenin erinomainen kommentti pop-musiikin ja peltomarkettien yhteydestä.

Edit 13.3. klo 20.16: Poistettu maininnat Prisman kevätkampanjan mainoksista kahdelta edellisvuodelta, jotka sisältävät osia Juokse villi lapsi -kappaleesta. Prisman mainoksissa on suomenkielinen käännös vuoden 1982 Yazoo-hitistä Dont’ Go, jonka sanat kuuluvat ”Juokse kovempaa, väsyttää mut hidastaa et saa”.

Lisää luettavaa