Tänään ja huomenna Helsingissä nähdään perinteisen konsertin ja esitystaiteen kulttuureja yhdistelevä ainutlaatuinen levynjulkaisutapahtuma

Karina- ja Babel -yhtyeiden Karin Mäkiranta juhlistaa alter egonsa Ada Aikin esikoisalbumia.

19.10.2022

Karina- ja Babel -yhtyeistä tuttu sekä soolona kokeellista popia Ada Aik -nimellä tekevä Karin Mäkiranta nousee tänään ja huomenna Helsingin Korjaamon lavalle The Mysterious Life of Ada Aik -levynjulkaisutapahtumassa. Mäkirannan lisäksi näyttämöllä nähdään näyttelijä Marketta Tikkanen.

Perinteisen konsertin ja esitystaiteen kulttuureja yhdistelevän kokonaisuuden aikana albumin kannessa oleva nukkekoti herää eloon. Mäkiranta on rakentanut alter egoaan Ada Aikia varten fyysisen nukkekodin, jonka näyttämöllä koettavat huoneet symboloivat kukin yhtä albumin kappaleista. Teos tunnustelee ihmiselämän ääriviivoja ja antaa Ada Aikin peilata itseään entistä syvemmältä: Miltä tuntuu elämä kodissa ja eri tunnelmia kuvastavissa huoneissa?

”Joskus oma huone voi tuntua parhaalta mahdolliselta paikalta olla, ajatella ja unelmoida”, Mäkiranta kertoo. ”Joskus taas seinät ahdistavat, ajatukset kiertävät kehää ja aistit virittyvät tarkkailemaan vaaraa. Nukkekoti kuvastaa elämäämme: millaisissa huoneissa olemme ja mitkä ovat henkiset rajamme? Minua kiinnosti se, miltä omat päänsisäiset myrskyt voivat näyttää konkreettisina tiloina. Mietin usein leikkimistä, ja kuinka pitkälle sen ajatuksen voi viedä.”

Tämän vuoden huhtikuussa ilmestyneellä ja itse tuottamallaan The Mysterious Life of Ada Aik -albumillaan Mäkiranta liikkuu tosielämän ja fantasian rajamailla. Levy ilmestyi PME:n kautta ja se julkaistiin viime viikolla myös vinyylinä.

”Levyllä halusin käyttää paljon huilua, sitraa ja MS20-syntetisaattoria”, Mäkiranta sanoo. ”Akustiset rummut soitti Saana Pohjonen. Musiikillisesti hain lopputulosta, joka tasapainottelee akustisen ja elektronisen äänimaailman rajamailla. Olen tosi paljon halunnut tehdä nopeampia biisejä, joiden tahtiin voi liikkua. Samalla pystyy käsittelemään pikakelauksella ajatuksiaan.”

Löydät kaikki tapahtumatiedot albumin alta.

The Mysterious Life of Ada Aik -levynjulkaisutapahtuma
19.-20.10.2022
Ovet 19:00 / Showtime 20:00
Korjaamo / Vaunusali
Liput täältä

Lisää luettavaa