Tanssimaniaa, kauhuelokuvia ja 70-luvun rockia – Flow-pääesiintyjä Florence + The Machinen odotettu albumi on ilmestynyt

Dance Fever on brittisensaation viides levy.

14.05.2022

Florence Welchin johtaman Florence + The Machine -yhtyeen odotettu viides albumi Dance Fever ilmestyi perjantaina 13. toukokuuta.

Pandemian aikana syntyneen levyn suurimpana inspiraationa toimi choreomania eli tanssimanian käsite, joka on renessanssiajan ilmiö, jossa ihmiset tanssivat uupumukseen ja jopa kuolemaan asti. Laulaja Welch ikävöi sulkujen ja rajoitusten vallitessa klubeja, festareita ja yhdessäoloa, mutta toivo paremmista ajoista ja tanssimaan pääsemisestä kannustivat jatkamaan albumin työstämistä.

Levylle on haettu inspiraatiota tanssin ohella kauhuelokuvista, 70-luvun rockista, tanssipopista ja runoudesta. Welch käsittelee myös omaa suhdettaan esiintymiseen, naiseuteen ja sukupuoleen musiikissa. Poprockia sekä kamari- ja progepoppia sisältävällä albumilla kuullaan elementtejä muun muassa disko- ja elektronisesta musiikista sekä industrialista.

Florencen, Jack Antonoffin, Kid Harpoonin ja Dave Bayleyn tuottama monisävyinen albumi on saanut lämpimän vastaanoton ja huippuarvosanoja ympäri maailmaa. Levyn neljästätoista kappaleesta neljä – Free, My Love, King ja Heaven Is Here, julkaistiin jo alkuvuodesta singleinä sekä upeiden, valokuvaaja-elokuvaohjaaja Autumn De Wilden luomien musiikkivideoiden muodossa.

Florence + The Machine esiintyy 12.-14. elokuuta Helsingin Suvilahdessa järjestettävän Flow-festivaalin lauantaipäivän pääesiintyjänä. Yhtye esiintyi Flow’ssa ja Suomessa viimeksi vuonna 2015 How Big, How Blue, How Beautiful -albuminsa tiimoilta.

Kuuntele Dance Fever alta!

 

Lisää luettavaa