Tarina miehestä, joka ei suostu antamaan periksi – U2-laulaja Bonon omaelämäkerta ilmestyy marraskuussa

"Surrender on yhdenlainen kertomus kristityn vaelluksesta… eikä siitä huumoriakaan puutu."

Irlantilaismuusikko ja U2-yhtyeen laulaja Bono julkaisee tänä vuonna kirjan ”elämänsä ihmisistä, paikoista ja mahdollisuuksista”.

Bonon, oikealta nimeltään Paul David Hewsonin elämästä on kirjoitettu aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun mies tarinoi kokemuksistaan itse. Surrender: 40 Songs, One Story -niminen omaelämäkerta alkaa Bonon lapsuusmuistoista Dublinissa ja kattaa kaiken U2-yhtyeen menestystarinasta laulajan aktivismi- ja hyväntekeväisyystyöhön.

”Rehellisen itsetutkiskelevaan sekä humoristiseen sävyyn kirjoitettu teos tarjoaa näkökulman Bonon elämään sekä perheeseen, ystäviin ja uskoon, jotka ovat kannatelleet, koetelleet ja muokanneet häntä”, kertoo Suomessa kirjan kustantava Tammi tiedotteessaan.

Teoksessa on neljäkymmentä U2:n biisin mukaan nimettyä lukua ja sen sivuilla neljäkymmentä laulajan tekemää piirrosta.

”Kasvoin 1970-luvun Irlannissa nyrkit pystyssä (musiikillisesti), eikä antautumisen käsite tuntunut lainkaan luontevalta. Pidin siihen etäisyyttä, kunnes kokosin ajatuksiani tähän kirjaan. Antautumisen tai periksi antamisen nöyräksi tekevä kehotus on minulle edelleen vaikea pala. Bändissä, avioliitossa, uskossa ja aktivistina. Surrender on yhdenlainen kertomus kristityn vaelluksesta… eikä siitä huumoriakaan puutu”, Bono kommentoi tiedotteessa.

Omaelämäkerta julkaistaan maailmanlaajuisesti 1. marraskuuta. Suomessa kirja ilmestyy nimellä Surrender: 40 laulua, yksi elämä, sen on suomentanut Tero Valkonen ja se ilmestyy niin painettuna, e-kirjana kuin äänikirjana.

Bono ja U2-kitaristi The Edge esiintyivät yllättäen Kiovassa pommisuojaksi muutetulla metroasemalla viime viikon sunnuntaina. Kaksikon vedosta on katsottavissa muutama video alla.

YouTube video

YouTube video

 

Lisää luettavaa