”Tärkeintä on olla läsnä ja rakastaa. Ei tarvitse olla täydellinen” – olisitko uskonut kuulevasi tämän Vesku Jokisen suusta?

24.08.2016

Suomen suosituimman sukupuolitaudin mukaan nimetty punk-yhtye Klamydia julkaisee ties kuinka monennen albuminsa. Lähes kolme vuosikymmentä vanhan bändin Antisupersankarit-levy ilmestyy 23. syyskuuta.

Hardcore-yhtye Treblinkan vaasalaisista raunioista vuonna 1988 noussut Klamydia on luonut uransa räväköillä teksteillään, esimerkiksi masturbaatiosta ilman käsiä, ja suorilla mielipiteillään, kuten ryssä mun leipääni syö. Wikipediassa osataan myös kertoa, että ”kriitikot eivät ole koskaan Klamydian tuotantoa juuri arvostaneet”.

Onkin hieman vaikea uskoa lukevansa lehdistötiedotetta, jossa levyn ensimmäisestä singlebiisistä kerrotaan muun muassa näin:

”Avaussingle Pyyntö on lapsen puheenvuoro vanhemmilleen. Kappaleen henkilö pyytää heitä antamaan vapauden elää normaali ja turvallinen lapsuus, ilman liikoja vaatimuksia.”

Eikä siinä vielä kaikki!

”Nykyään lapsilta odotetaan paljon, pitää olla hyvä jääkiekossa, jalkapallossa tai muissa harrastuksissa. On vanhempia joiden odotusarvot on korkealla tai ei ole aikaa olla yhdessä.”

Ja tätä tulee lisää.

”Tärkeintä on olla läsnä ja rakastaa, se riittää. Ei tarvitse olla täydellinen.”

Pysäyttävien sitaattien takana on 46-vuotias harjatukka, Klamydian ainoa alkuperäisjäsen, mielipideautomaatti ja moottoriturpa Vesku Jokinen. Onko Klamydia kasvamassa aikuiseksi, kuten singlen pohjustuksesta voisi päätellä? Testaa itse. (Jos epäilet sairastavasi klamydiaa, sitä ei biisiä kuuntelemalla voi testata – ota yhteys sukupuolitautien poliklinikalle.)

Lisää luettavaa