”Tässä on potentiaalisesti isoimpia artisteja, joita Suomesta on koskaan tullut” – haastattelussa Santeri ”MD$” Kauppisen ylistämä Tyson Blu

"Ympärilläni on paljon luovia ihmisiä jotka inspiroivat minua paljon", Tyson Blu kertoo.

05.11.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Serafiina, sen löydät täältä.

Tyson Blu julkaisi debyyttisinglensä It’s Alright maaliskuussa 2021. Tämän vuoden lokakuussa häneltä ilmestyi afrobeatista vaikutteita hakenut Lay Low -kappale, jonka tuotannosta vastaavat Fountain -tuotantotiimiin kuuluva Bndries sekä Elements Musicin Olli Palmunen.

Fountainia luotsaava Santeri ”MD$” Kauppinen kommentoi tutustumistaan Tyson Blun musiikkiin näin:

”Jo ensimmäisistä demoista selväksi, että tässä on potentiaalisesti isoimpia artisteja, joita Suomesta on koskaan tullut. Ääni, melodiat ja koko paketti ovat poikkeuksellista nuorelle artistille, ja on mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä aloittelevan supertähden kanssa.”

Mikä soi napeissa just nyt?

”Afrobeats! Fireboy DML & kenialaista musiikkia.”

Mist sä tuut?

”Olen muuttanut nuorena Keniasta Suomeen. Olen 21-vuotias. Alun perin olin kaverin tanssiryhmässä, ja kun esiinnyimme festarilla, nousi halu olla artisti. Aloin tehdä musiikkia vuonna 2019, ja vuoden 2020 lopussa aloin tehdä sitä Olli Palmusen kanssa, joka on lauluntekijä ja tuottaja. Seuraavana vuonna julkaisin ensimmäisen singleni.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Kun esiinnyin ensimmäistä kertaa Ruisrockissa tanssijana ja pääsin liveyleisön eteen.”

Musiikillinen esikuvasi?

”Tällä hetkellä Burna Boy inspiroi mua paljon. Hän on näyttänyt miten omaa historiaa ja kulttuuria voi sekoittaa omaan musaan.”

Supervoimasi?

”Ei ole supervoimia. En ole hyvä vain yhdessä tietyssä jutussa, vaan tykkään ja osaan tehdä paljon erilaisia asioita.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Se kasvu mitä olen kokenut viimeisen kahden vuoden aikana, se olisi mitä rakastaisin mun musiikissa tällä hetkellä.”

Tyson Blu?

”Mun musiikki on saanut paljon vaikutteita omasta taustasta ja myöskin kavereilta. Ympärilläni on paljon luovia ihmisiä jotka inspiroivat minua paljon. Kirjoitan omasta näkökulmastani asioista joita koen tai näen ja yritän saada myös kuuntelijan kokemaan sen mun sanojeni kautta. Artistina on tärkeää, että pystyt viemään jonkun musiikin avulla toiseen maailmaan. Se on mitä haluan aina tehdä!”

Lisää luettavaa