Tässä se on, The Rolling Stonesin uusi albumi – ”Nauhat kuultuamme emme voineet uskoa, että soitimme niissä itse”

Rolling Stones

The Rolling Stones julkaisi eilen uuden studioalbumin sitten vuoden 2005, mutta teki sen niin hiljaa, ettei tieto ole tavoittanut edes kaikkia valtamedioita.

On ymmärrettävää, että nyt jo yli 70-vuotiaiden rock-dinosaurusten tekemä levyllinen blues-covereita ei herätä fanikuntaa laajempaa mielenkiintoa. On silti todennäköistä, että uusi Blue & Lonesome on viimeisiä albumeita, mitä vanhat brittilegendat ehtivät julkaisemaan.

Iän on sanottu jo painavan yhtyettä. Helsingin keikalla vuonna 2007 Keith Richardsin soiton kerrottiin olleen hapuilevaa. Tätä ei kuitenkaan uudesta levystä uskoisi. Kahdentoista kappaleen Blue & Lonesome on tyylipuhdas blues-levy, jossa setien soundi vakuuttaa.

”Kun kuulimme äänitteet, emme olleet uskoa, että soitimme niissä itse. Niin autenttisilta kappaleet kuulostivat”, Ronnie Wood kertoi lehdistöaastattelussa.

Muun muassa Howlin’ WolfinEddie Taylorin ja Jimmy Reedin tuotannoista koostettu levy äänitettiin lopulta kahdessa päivässä.

”Olimme menossa studioon äänittämään uusia kappaleita, mutta jouduimme bluesin valtaan”, Wood kertoi.

Tuloksesta on todella nostettava hattua. Ja siitä, että Blue & Lonesome on bändin jo 23. studioalbumi. Ja että Richards, Mick Jagger ja rumpali Charlie Watts olivat kimpassa studiossa soittamassa bluesia jo vuonna 1964, kun Rollareiden ensimmäinen albumi valmistui.

Alla uusi Blue & Lonesome sekä musiikkivideo kappaleesta Ride ’Em On Down.