Tätä et tiennyt: Suomessa toimii todella yllättävän tahon pyörittämä radiokanava, jonka sisältö on silkkaa priimaa esimerkiksi indie- ja metallifaneille

Jouluradio on yllättävin radiokanava, josta et ole koskaan kuullut.

Jouluradio on toiminut Suomessa jo vuodesta 2003 lähtien, ja se on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen Toivontuottajien tuottama FM- ja internetradiokanava sekä Jouluradio.fi:n verkkomedia.

Hengellisenä radiokanavana alkanut Jouluradio on lisännyt tänä vuonna kanavalleen myös indie-joululauluille omistetun soittolistan. Indielistalta löytyy  Sufjan Stevensin, Weeping Willowsin, Rufus Wainwrightin, Kate Bushin, Alison Moyetin ja Joni Mitchellin kaltaisia artisteja, ja sisältö on hipsteri-indie -asteikollakin silkkaa priimaa.

Jouluradio toimii niin netissä kuin perinteisilläkin radiotaajuuksilla, ja eri musiikkityyleihin keskittyneitä jouluradiosoittolistoja on peräti kymmenen erilaista metallita ja indiestä klassisen musiikin kautta perinteisiin joululauluihin. Soittolistoja voi kuunnella aina kuudenteen päivään tammikuuta saakka.

Myönnetään: ensimmäisenä ei tulisi mieleen, että Suomesta löytyisi radiokanava, jolta saa kuunnella aivan mainioita jouluaiheisia laulaja esimerkiksi indie- tai metallimaailmasta. Suosittelemme kanavaa silti täysin varauksitta, vaikka et joulun suurin ystävä olisikaan: esimerkiksi indieen keskittyneeltä listalta tulee lukemattomilta artisteilta ja yhtyeiltä kappaleita, joiden olemassaolosta sinulla ei taatusti ollut tätä ennen hajuakaan. Bonuksena kerrottakoon myös se, ettei turhaa toimittajien löpinää ole, vaan musiikkia voi kuunnella 24 tuntia vuorokaudessa ilman pelkoa aamutoimituksien sanomalehtikatsauksista ja pieruvitseistä.

Sunnuntaina avautuneen Jouluradion soittolistoja pääset kuuntelemaan täältä.

Kanavan Facebook-sivuille pääset tästä.