Taylor Swift ja indie-yhtiöt pakottivat Applen muuttamaan toimintatapojaan – Eli maksamaan rahaa heti alusta alkaen

Apple joutui taipumaan.

22.06.2015

Apple on ollut kovan arvostelun kohteena parin viime viikon aikana. Se on loppukuusta lanseeraamassa markkinoille omaa suoratoistopalveluaan, ja Apple ilmoitti alkuun, ettei se maksa rojalteja palvelun kautta soitetuista kappaleista ensimmäiseen kolmeen kuukauteen. Syyksi Apple kertoi, että ensimmäiset kolme kuukautta palvelu on maksuton, eikä sekään kääri palvelusta vielä voittoa tuolloin.

Indie-levy-yhtiöt nousivat takajalalle, ja vaativat Applea maksamaan suoratoistopalvelun soittokerroista normaalit maksut myös ensimmäisen kolme kuukauden ajalta. Lopullisesti Applen pään käänsi kuitenkin Taylor Swift. Viikonlopun aikana Swift kritisoi ankarin sanoin Applen päätöstä jättää maksut väliin palvelun alussa. Swift myös kertoi, ettei aikoisi laittaa omaa 1989-albumiaan palveluun lainkaan epäreilujen ehtojen takia.

Nyt Applen verkkopalveluiden varatoimitusjohtaja Eddy Cue on kertonut Twitterissä, että Apple alkaa kuin alkaakin maksamaan maksuja soittokerroista heti palvelun alkuhetkistä lähtien.

Hieman tässä toki haiskahtaa se, että pienet toimijat olisi sivuutettu täysin, ellei maailman suurin megatähti olisi puuttunut asiaan. Vaan parempi toki näinkin.

Lisää luettavaa