Tervetuloa tulevaisuuteen: Maksaisitko edesmenneen legendan hologrammi-keikasta?

Ihka aito Liberace-hologrammi? Milloin lipunmyynti alkaa?

Teksti: Anna-Maija Lippu, kuva: Alan Light

Hologram USA -yhtiö koettelee mielikuvituksen ja rahastuskeinojen rajoja.

The Guardianin mukaan Amerikoissa haudotaan ideaa usean edesmenneen muusikon henkiin herättämisestä hologrammi-konserttien muodossa. Tuoreimpana esimerkkinä tästä on ylenpalttisuuden perikuva, piano-virtuoosi Liberace.

The Liberace Foundation -järjestö on asettunut Hologram USA:n tueksi luomaan kokonaisen maailmankiertueen, jonka päätähti on Liberacen hologrammi. Konserttikokemus tulee kuitenkin heidän mukaan olemaan erittäin aidontuntuinen.

Annetussa lausunnossa hehkutetaan, että yleisö tulee tuntemaan Liberacen ”sydämen lämmön, silmien kimalluksen ja hänen sormenpäidensä salamoinnin” ja tila tulee täyttymään hänen ”vetovoimaisuudella ja karismalla”.

Hologram USA:n tekijöitä oli taannoin toteuttamassa myös Coachella-festivaalilla esiintynyttä Tupac-hologrammia, ja vastaavia hahmoja on nähty Michael Jacksonista ja Freddie Mercurysta. Valmisteilla oli myös hologrammi Amy Winehousesta, mutta laulajan isä ei suostunut ideaan.

Virallisia päivämääriä kunnianhimoiselle projektille ei ole vielä annettu, eikä tiedetä, paljon haamukeikoista aiotaan mahdollisia katsojia velottaa. Yhtiön mukaan kuukauden sisään paljastetaan lisää artisteja, joista aiotaan taikoa hologrammi-esiintyjiä.

Jo on aikoihin eletty.