The Killers julkaisi albumin ilman yhtäkään stadion-anthemia

Uutta The Killersiä!

14.08.2021

Vuonna 2004 ilmestynyt The Killersin debyyttialbumi Hot Fuss oli silkkaa brittirockia. Siis siitä huolimatta, että kyseessä on las vegasilainen yhtye. Vuodet ovat vierineet ja nyt julkaistiin bändin seitsemäs albumi Pressure Machine.

Paljon on tapahtunut, sillä Pressure Machine on silkkaa jenkkiä. Albumi syntyi lähinnä siksi, että yhtye ei päässyt kiertämään koronapandemian vuoksi. Kiertueelle se olisi suunnannut viime vuonna ilmestyneen Imploding the Mirage -albumin myötä.

Uusi albumi ei ole pelkästään jenkkiä sen soundin myötä, vaan tarinoiden. Albumin tarinat sijoittuvat laulajan omaan nuoruuteen Nephin pikkukaupungissa, joka sijaitsee Utahin osalvaltiossa. Konseptialbumilla tarinoidaan muun muassa köyhyydestä, huumeongelmista, homofobiasta ja rikollisuudesta. Se ei siis ole mikään hyvän mielen albumi.

Konseptia alleviivataan biisien alussa kuultavilla puheintroilla. Levystä on julkaistu myös versio, jossa introt on kokonaan riisuttu pois. Pääpaino on tarinoissa ja itseasiassa yhtyeelle tyypilliset anthemit puuttuvat täysin. Loistavana laulajana ja esiintyjänä tunnettu solisti Brandon Flowers ei selvästikään ole kirjoittanut biisejä keikat mielessään. Sen sijaan kappaleiden on kuvailtu olevan sellaisia, jotka normaalisti hukkuisivat tyypillisen Killers-albumin materiaaliin.

Jos siis olet aina ollut niiden biisien ystävä, jotka enemmänkin kertovat tarinan kuin luovat niitä, niin sitten Pressure Machine on makuusi. Muille albumi saattaa näyttäytyä ennemmänkin välityönä.

Levyltä ei julkaistu yhtäkään sinkkua etukäteen, mutta levyn julkaisun myötä Quiet Town -kappaleesta ilmestyi musiikkivideo. Bändi esitti livenä Jimmy Kimmel Live -ohjelmassa Runaway Horses -kappaleen, jonka levyversiolla vierailee Phoebe Bridgers.

Kenties näillä pääsee alkuun. Koko levy löytyy sitten suoratoistopalveluista.


Lisää luettavaa