The Simpsons-mysteeri ratkesi: Michael Jackson todella esitti Leon Kompowskya – paitsi laulunumeron

Matt Groening itse ratkaisi vuosikausia pyörineet väittelyt Michael Jacksonin visiitistä sarjassaan.

Michael Jackson Rumba

Sitä on pohdittu ja siitä on kiistelty jo 90-luvun alusta lähtien: ääninäyttelikö Michael Jackson todella The Simpsonsin kolmannen tuotantokauden avausjaksossa? Stark Raving Dad -episodissa Homer joutuu hulluinhuoneelle, jossa tapaa ison jörmyn nimeltä Leon Kompowsky, joka itse uskoo olevansa Michael Jackson.

Väittely on nyt asetettu lepoon itsensä Matt Groeningin toimesta. Sarjan luoja kertoi juuri The Weekly -puheohjelmassa, että kyllä. Äänenä toimi nimenomaan popin kuningas Michael Jackson, vaikka loppukrediiteissä Kompowskyn ääneksi kirjattiin John Jay Smith.

Groening löi alun perin luurin Jacksonin korvaan, kun ikoni soitti itse kertoen olevansa suuri Bart-fani ja anellen roolia sarjassa: ”Michaelilla on niin sellainen ääni, että hän kuulostaa tasan tyypiltä, joka esittää Michael Jacksonia.”

Toisella puhelulla Jackson pääsi läpi, ja loppu on populäärikulttuurin historiaa.

Kiinnostavasti Jackson ei kuitenkaan esittänyt jakson kuuluisaa Happy Birthday Lisa -laulunumeroa. Kyseessä oli diili levy-yhtiön kanssa. Jackson ei halunnut krediittejä roolistaan, joten hänellä ei ollut lupaa esittää jaksossa musiikkia.

Biisin esittäjäksi haalittiin siis Jacksonin ”sound-alike” eli Jacksonilta kuulostava laulaja… Joka joutui vetämään biisin nauhalle itsensä Michael Jacksonin tuijottaessa ihan vieressä. Varsin kunnioitettava suoritus, siis: