Tikkejä ja rattiraivoa, eli Rumban listalla rutkasti uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

14.06.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

Takana on jälleen yksi ruuhkainen viikonloppu julkaisujen saralla. Uutta musiikkia julkaisivat sellaiset hittibändit kuten JVG, Gasellit ja Maustetytöt. Jokaisen yhtyeen nimeä klikkaamalla pääset tutustumaan uusimpaan biisiin. Tämän lisäksi mielenkiintoista materiaalia on ilmestynyt rutkasti lisää ja alla niistä muutamia nostoja. Tämä viikonloppu tuntui olevan vahvasti painottunut musiikkiin, jossa rap toimii ilmaisumuotona, mutta mukana on myös indietä, poppia ja housea.

New RoI o u
Alkuvuodesta Kosmos-ep:n julkaissut New Ro on kiinnitetty Solinalle ja tästä näytteenä I o u -ep. Ep on alusta loppuun laadukasta tekemistä, mutta erityisesti mieleen jää ep:n avaava nimikkobiisi ja siksi se soveltuu hyvin listalle. Kappaleessa on kaikua, joka saa keskittymään kuunteluun. Varsinainen klubijyrä se ei siis ole vaan paikkansa ottava veistos.

Matti8, Skii6Road rage
Mitä tulee, kun kasi ja kutonen kohtaavat? Tietysti väkevää suomiräppiä, Matti8:lle tyypillisin brittimaustein. Kappaleen jurnuttavat bassot tiputtavat korvavaikut samantien ja sitten on Matti8:n vuoro paaluttaa. Skii6 vastaa jälleen kerran nokkelasta kertosäkeestä, aivan kuten viime viikkona julkaistulla sinkullaan. Road rage on siis materiaalia, jonka aikana kannattaa kiinnittää erityistä huomiota turvaväliin.

Nelli MatulaTikkei
Nelli Matula julkaisi aiempaan tuotantoonsa nähden vähän erilaisen Tikkei-kappaleen. Kappaleen kertosäkeessä on tuttua ilmavuutta, mutta säkeistöosuuksista se on taas hivenen maanläheisempää tekemistä. Kappale vetää nopeasti puoleensa, eikä ainakaan silloin tikkejä tarvita.

Plutonium 74Mäkelänkadun maraton
Nyt lähdetään maratonille. Plutonium 74 julkaisi uuden Matkalla perille -albumin ja tämä on yksi ennenjulkaisemattomista biiseistä. Elektronisia mausteita ja rehtiä jyystöpoppia yhdistelevä kappale erottuu yhtyeen aiemmasta tuotannosta.

Kasperg, Babé SilaBarricade
Housevetoinen Barricade on Kasperg:n todella miellyttävää osaamista. Kappale on irrotettu Luvattu-ep:lta, joka ilmestyy heinäkuussa. Tämä Babé Silan laululla ryhditetty biisi vakuuttaa sen verran, että ep:n ilmestyminen kannattaa laittaa seurantaan.

Lyttä, Tohtori GettoMiehet sinisis
Jyväskyläläisen kaksikon kappale on kertomus siitä, kun poliisit kuumottelevat suunsa kiinni pitäviä räppäreitä. Ovikelloa ei pidä soittaa, sitä soittaa vain poliisit – kappaleella ohjeistetaan.

Lyttä tuuttaa aina erottuvalla tyylillään ja empiiristen tutkimusten mukaan Tohtori Getto nauttii kulttiasemasta. Silloin kaksikko on siis varsin mielenkiintoinen. Biisi on raapaisu kaksikon tulevalta levyltä, jonka ilmestymispäivästä tiedotetaan myöhempänä ajankohtana.

AJ 1 TakeNe kysyy
Nostot päätetään AJ 1 Taken aivan liian lyhyeksi jäävällä kappaleella. Kappale on alusta loppuun hyvin rullaavaa melodista träppiä, joka on varustettu terävällä koukulla. Tämän perusteella AJ 1 Take kannattaa laittaa tarkkailuun.

Lisäksi listalla on muun muassa Olavi Uusivirta, Jmbo ja Satu Lii. Toki myös kansainvälisiä tuulahduksia Bullyn tapaan.

Lisää luettavaa