Enää ei olla matkalla skutsiin, vaan nyt kutsuu villi länsi – JVG:n videolla nähdään hiljentynyt Helsinki

JVG:n ensimmäinen julkaisu sitten Pintakaasulla-kappaleen.

Niko Karlsson

JVG on julkaissut uuden kappaleen Villi länsi. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen julkaisu tälle vuodelle ja ensimmäinen sitten viime vuotisen Pintakaasulla-kappaleen, joka löytyy PME Mixtapelta.

Kappaleella kuullaan samantyyppistä kitaravetoista soundia kuin Ikuinen vappu -jättihitillä.

Jos Ikuinen vappu oli isoa laulukirjoihin päätyvää festarikeikan huipentavaa soundia,  Villi länsi on kuin luotu hiljaisille moottoriteille. Kappaleen melankoliseen sävyyn on lisätty pieni annos westerniä, samalla kun rummut luovat ilmavuutta kuin Post Malonen tuotannossa konsanaan. Biisin kertosäe todistaa duon omaksuneen tyylinsä vahvasti.

Kappale on siis eittämättä sukua JVG:n uuden soundin esitelleelle Ikuinen vappu -hitille, mutta meininki on huomattavan vakava. Sanoituksissa on kaipuuta ja odotusta.

Ainakaan tiedotteen perusteella biisin julkaisu ei kuulunut aluksi suunnitelmiin, vaan oli määrä keskittyä keikkailuun. Korona tuhosi nämä suunnitelmat ja bändi on päättänyt julkaista kappaleen. Tämän perusteella kyseessä ei välttämättä ole lohkaisu miltään tulevalta albumilta. Se jää nähtäväksi.

Kappaletta on ollut tuottamassa Ikuinen vappu -hitinkin taustoilta tutut DJPP ja Eppu Kosonen, mutta myös MD$ ja Arto Ruotsala. Biisin tekijätiimissä ovat vaikuttaneet Ruotsalan lisäksi laulaja-lauluntekijät Figaro ja Ellis Kouhia.

Kappaleesta julkaistiin samalla lyriikkavideo, jossa nähdään hiljainen Helsinki. Se sopii kappaleen teemaan, mutta toimii myös ajankuvana.