”Kuka tää ärsyttävä-ääninen äijä on?” – Haastattelussa Skii6

Skii6 julkaisi yhteiskappaleen Bizin kanssa.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Hassan Maikal, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Skii6. Viime vuonna räppäriltä julkaistiin 6Tape ja sen jälkeen ilmestyi Lujaa-single. Nyt hän julkaisi juuri uuden singlen Synttärisankari, jolla vierailee Bizi.

Synttärisankarissa on tarttuvan hassu kertsi ja Skii6:lla sen verran erottuva ääni, että uusi biisi painuu varmasti mieleen. Lisäksi kappaleesta julkaistiin DADhki:n ohjaama Jjohvnnessin kuvaama rempseä video, joka kannattaa pistää katsoen.

Olimme artistiin yhteydessä ja kysyimme miten Skii6 syntyi.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Napeissa soi Nebu Kinizan Cant’ Deny, haha. Vanha biisi tosiaan, mutta meitsillä on yleensä satunnaistoisto päällä.”

”Jos jotain tuoretta pitäis valita niin ehdottomasti Polo G:n The Goat. Koko albumi alusta loppuu asti. Sickest. Polo G:n musassa diggaan siitä miten sen kylmät stoorit koskettaa sieluun asti. Joissain määrin pystyy toki samaistuu, mutta ei täysin, kun ne tulee paljon vaikeemmista olosuhteista.”

Mist sä tuut?
”Espoosta tuun ja musiikin tekemiseen oon päätynyt frendien kautta. Frendien kanssa mentiin aina koulun jälkeen kirjaston studiolle tekee läpällä musaa. Ei sieltä mitään julkaisukelposta tullut, mutta hauskaa oli.”

Synttärisankari?
”Biisissä on kyse siitä, että jengi lunastaa puheilla semmosia laskuja (puheita), mitä ei pystykkään maksamaan (tekemällä), se on biisin pääpointti. Se, että mulla on kakkua (varaa), meinaa että mulla on varaa maksaa mun puheet (teoilla). Ja of course myös kakusta.”

”Bizi pääty träkille aika iisisti ja luonnollisesti. Tunnettiin jo silleen ennen kuin tehtii tämä biisi, niin laitoin sille vaan Instagramissa direct messagen [viesti], että ’hyppääks äijä tähä’.”

Musiikillinen esikuvasi?
Chief Keef, Speaker Knockerz, Akon ja Michael Jackson. Ei välttämättä suoria vaikutteita, mutta ilman näitä äijiä ei mua edes olisi salee kiinnostanut musa.”

Supervoimasi?
”Ääni, äänenkäyttö, biitit ja energia välittyy biiseistä selvästi.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Kuka tää ärsyttävä-ääninen äijä on? Ja miksi toi puhuu noin raffei juttui, vaikka sillä on noin kimee ääni??”

”Tai sitten: ’jheeez täl äijäl on rankka ääni ja tän äijän äänenkäyttö on next level’.”