Timo Kaukolampi julkaisi Mika Vainion muistolle omistetun kappaleen

Kaukolammen soolodebyytti ilmestyy joulukuussa.

08.11.2017

Timo Kaukolampi julkaisee vuosien uran jälkeen ensimmäisen sooloalbuminsa 1. joulukuuta. K-X-P:stä ja Op:l Bastardsista tutun artistin Kaukolampi-nimellä ilmestyvä 1-levy sisältää analogiteknoa ja ambientia.

Ensimmäinen näyte levyltä saatiin Three Legged Giant Centipede -singlen muodossa. Nyt ensiesityksensä saava video on kappaleesta Epiphyte (Requiem for Mika).

Kuten arvata saattaa, kappale on elektronimusiikin pioneerin Mika Vainion muistolle omistettu. Perjantaina 17. marraskuuta ilmestyvästä Rumbasta löytyy Kaukolammen haastattelu, jossa Oskari Onninen kysyy: Jäikö ihmisiltä ymmärtämättä jotain Vainion taiteesta?

”Ehkä se, että Mikan musiikista usein puhutaan brutaalina, vaikka se oli äärimmäisen kaunista. Jos panet Mika Vainion Googleen, teet kuvahaun, se on helvetin hygieeninen haku. Se jopa huutaa äärimmäistä minimalismia ja kurinalaisuutta, joka olisi meikäläisen tapauksessa täysin eri. Se on itsessään viesti, että sen musiikki ja taide oli niin saatanan paketissa, niin kontrolloitua ja niin puhdasta. Samanlainen puhtaus on ollut jollain Lemmyllä.”

Eipä sitä paremmin osaisi sanoiksi pukea. Katso alta Samuli Alapurasen käsialaa oleva video kappaleesta Epiphyte (Requiem for Mika).

Lisää luettavaa