Tippa osui hermoon, väitämme huomenna ilmestyvässä lehdessä

Rumba 2/18 ilmestyy 25.5.

24.05.2018

Rumba 2/18 ilmestyy huomenna perjantaina 25. toukokuuta. Kansijuttuna on artikkelikokonaisuus, jossa laitamme järjestykseen tämän hetken merkittävintä musiikkia sekä Suomesta että ulkomailta. Mitä listalle valikoituneet kappaleet kertovat ympäröivästä maailmasta ja popmusiikista juuri nyt?

Uskomme, että tuohon kysymykseen vastaaminen on tärkeää. Tärkeää, vaikka pop tapahtuu niin nopeasti, että artikkelikokonaisuus on yritys valottaa jokin hetki, joka ei ole koskaan lopullisesti vangittavissa. Kannessa on TIPPA, vetäkää siitä johtopäätöksenne.

Festarilavoille paluun tekevä NYLON BEAT on artikkelinsa ansainnut. Vuosituhannen taitteen molemmin puolin kaksi nuorta naista lauloi ja tanssi setien tekemän musiikin tahtiin. Mistä siinä oli kysymys ja miksi yhtye on täällä taas? Tulkintoja on monenlaisia, ja yksi sedistä, Risto Asikainen vastailee parhaansa mukaan kysymyksiimme.

PAAVOHARJU on yksi suomalaisen vaihtoehtomusiikin erikoisimpia tarinoita. Kulttiartistin polku on kivetty myyteillä, joita pyrimme kääntämään auki. Tai ainakin tarjota kurkistuksen ikkunasta savonlinnalaiseen rinnakkaistodellisuuteen.

Yhteishaastattelussa kohtaavat suomiräpin sukupolvet, tässä tapauksessa TIPPA ja EDU KEHÄKETTUNEN. Ensin mainittu koki tulleensa yhden tien päähän jo parin vuoden uran jälkeen, kun jälkimmäinen on hiihtänyt samaa latua kesät talvet jo parin vuosikymmenen ajan.

YONA varoitteli ettei uskalla sanoa nykyisin ”mistään mitään”. Soitimme hänelle kappaleita, jotka kuitenkin kirvoittivat artistin kielenkannat.

Disco Ensemble lopettaa, Ruusut vasta aloittaa, MIIKKA KOIVISTO on nyt kaikkialla. Myös Rumban piinapenkissä.

ESA TONTTI on indiemoguli Alt Agencyn ja Soit se silti -levymerkin takana. Litku Klemetti, Circle, Töölön Ketterä, Teksti-tv 666 ja Hän ovat esimerkkejä Tontin tallin sisällöstä. Mitä konepellin alta löytyy?

Samuli Knuutin pop-esseen käsittelyssä on AVICII ja median kompastelu yrittäessä ymmärtää edm-supertähden kuolemaa. Kolumnit ovat Jose Riikosen ja Jean Ramsayn käsialaa. Sarjakuvana vuosi sitten Rumbassa debytoinut Amorin aika. Valitut Palsat -palstalla Tomi Palsan keikkakuvat vievät Chrysta Bellin vierailusta Toolin 17 vuoden takaiselle keikalle. Nisse M laati rock-oppaan yhdessä Archie Cruzin ja Herra Ylpön kanssa.

Levyarvioissa Svartin kokoelmat Satan in Love ja Dance for Your Life, Post Malonen Beerbongs & Bentleys, Maj Karman 101 tapaa olla vapaa, Oneohtrix Point Neverin Age Of, Läjä Äijälän ja Bizarre Uproarin yhteisprojekti Vihanmiehet, Zeal & Ardorin Stranger Fruit ja Iceagen Beyondless.

Rumba 2/18 lehtipisteissä 25. toukokuuta.

Lisää luettavaa