”Toivo Kuulallakin olisi MPC, jos se olisi elossa” – Gasellit ja Tantr Slangrr räppäävät Äänet Käskee-tuottajaduon uusimmassa kappaleessa

Hyväks havaittu -biisi pohtii pikamuodin ja klassikoiden välistä suhdetta.

27.11.2021

Äänet Käskee -duo se vain jatkaa kiinnostavien singlejulkaisujen tiputtelua. Vasta reilu kuukausi on ehtinyt vierähtää edellisestä yhteistyöstä, jossa kuultiin kahden biisin verran Silkinpehmeetä, ja nyt tuottajakaksikon fanit saavat uuden biisin myötä fiilistellä Tono Slonon tai siis Tantr Slangrrin sekä Gasellien räppejä. Tuttuun tapaan 3rd Railin julkaisema Hyväks havaittu kertoo päällisin puolin vaatteista, mutta syvenee sisällöltään koskemaan kaikkea toisten ihmisten arvostamisesta historian havinaan saakka.

“Biitti syntyi kuunnellessa 70-luvun smooth jazzia ja Calvin Harrisin 2017-luvun funkimpaa tuotantoa. Biitti rakentuu rhodes-kierron päälle kasatuista tutuista, hyväksi havaituista funkin elementeistä. Kertosäkeessä vinkuvat korkeat Roy Ayers -henkiset synajouset”, Äänet Käskee summaa uunituoreen kappaleen valoisaa ilmapiiriä. Biisi funkkaakin tuotantonsa puolesta aurinkoisesti kuin istuisi turkoosissa avoautossa kiitämässä palmupuiden alla kohti huoletonta huomista.

Taustan päälle kelpaakin riimitellä asioista, jotka ovat yhtä lämpimiä ja energisoivia kuin itse biitti. Gasellien verset ja Tantr Slangrrin kertsi tarjoavat pähkinöitä purtaviksi niin muotisyklien ja laadukkaiden vaatemerkkien kuin idoleidensa kunnioittamisen ja omien juurien fiilistelyn suhteen. Biisissä pohditaan minkälaisista osista ensiluokkaisuus rakentuu, mikä rooli on kestävyydellä, ja kuinka paljon nopeatempoiselle pikamuotirytmille niin vaatteisiin kuin elämäänkin liittyen kannattaa lotkauttaa korvaansa (vastaus: ei ollenkaan).

Vaikka kappaleessa ei seuraavia teemoja suoraan mainita, on pakko sekä eettisyyden, ihmisoikeuksien että muuttuvan ilmaston valossa arvostaa biisiä, jossa kehotetaan usein eri tavoin panostamaan kestävään ja käytännölliseen kaiken maailman hätäisten muotioikkujen sijaan. Näkemystensä muokkautumisesta oikeaan suuntaan Gasellit kiittelevät niin Graciasta kuin kauluspaitojen ylijumalaa Raimoakin.

Nimitiputtelusta puheen ollen biisissä heitetään Gasellien toimesta myös laajemmin hiphop-kulttuuria koskevia propseja esimerkiksi DJ Nadan entisessä Pacificossa järjestämän No Way Out -klubi-illan suuntaan, jota Nada pyöritti Hotdjkoolsprayn kanssa, sekä Pimp C:n ja Ray Luvin kaltaisille legendoille. Nostalgisia assosiaatioita ja ansaittuja nostoja kerta kaikkiaan.

“Haluttiin saavuttaa räppäämisen riemu ja se myös löydettiin”, Gasellit kertovat. “Kertsi tuntui vielä kaipaavan lisämaustetta, joten päätettiin pyytää yhtä esikuvistamme Tantr Slangrria mukaan raidalle. Se tuli siunaamaan, ja lopputulos on 2020-luvun klassista musiikkia. Toivo Kuulallakin olisi MPC, jos se olisi elossa.”

Kuuntele Hyväks havaittu alta löytyvästä linkistä.

Lisää luettavaa