Tokion olympialaisten avajaismusiikin säveltänyt pakotti kehityshäiriöisen pojan syömään ulostetta ja masturboimaan – astui syrjään avajaisista

Cornelius astui syrjään.

Tokion olympialaisten avajaisseremoniaa on määrä juhlia tämän viikon perjantaina.

Japanilaisartisti Corneliuksen (oikealta nimeltään Keigo Oyamada) oli määrä säveltää kisojen avajaisiin siellä kuultava musiikki. Nyt hän on kuitenkin omatoimisesti astunut syrjään.

Syynä ovat nykyään 52-vuotiaan Corneliuksen 1990-luvulla antamat haastattelut. Haastatteluissa hän kertoi, miten oli kouluikäisenä kiusannut kehityshäiriöistä poikaa kouluvuosinaan ja muun muassa pakottanut pojan syömään omaa ulostettaan ja houkutellut hänet masturboimaan luokan edessä.

Vanhat haastattelut ovat nousseet esiin Japanissa. Etenkin niiden vähättelevää pojat on poikia -sävyä on kritisoitu laajasti. Cornelius päätti omatoimisesti jättäytyä syrjään avajaisseremoniasta. Cornelius pahoitteli vanhoja kommenttejaan sosiaalisessa mediassa.

Tokion olympialaisten toimitusjohtajana toimiva Toshiro Muto kertoi lauantaina, että toivoo Corneliuksen vielä pyörtävän päätöksensä, sillä Muton mukaan artisti on osoittanut katumusta lausunnoistaan.

Cornelius oli 1990-luvulla japanilaisen shibuya-kei-musiikkityylin suurimpia tähtiä. Leikkisä shibuya-kei otti vaikutteita muun muassa kitchistä ja Brian Wilsonin, Burt Bacharachin ja Phil Spectorin 1960-luvun popestetiikasta.