Transsukupuolinen Life of Agony -laulaja ei välitä sukupuolimääreistä: ”Nyt kun olen tyttö, muut bändin kundit käyttäytyvät yhtäkkiä hyvin”

Mina Caputolla on oikea meno.

09.07.2015

Life of Agony -yhtyeen Keith Caputo kertoi vuonna 2011 olevansa transsukupuolinen. Tätä nykyä hän elää Mina Caputona, ja pariinkin otteeseen hajonnut, mutta aina uudelleen yhteen palannut Life of Agony kiertää jälleen lavoja esittäen This Timen ja Through and Trough -ihanuuden kaltaisia hittejä vuonna 1993 ilmestyneeltä River Runs Red -albumilta – ja toki kolmelta sen jälkeenkin tulleelta levyltä.

Belgian Graspop Metal Meeting -festivaaleilla Caputo antoi mainion kymmenen minuutin haastattelun, jossa kertoi Life of Agonyn tulevaisuudesta. Caputon mukaan Life of Agony on harkinnut muutaman uuden kappaleen äänittämistä, mutta mitään varmaa he eivät ole vielä sopineet. Caputo myös hehkutteli sitä, miten he ovat saaneet heittää aina omia headliner-keikkojaan ja miten heitä ympäröi varsinainen kultti intohimoisia Life of Agony -faneja, jotka eivät ole koskaan unohtaneet heitä.

Caputo on ollut avoin transsukupuolisuudestaan aina siitä ilmoitettuaan, ja hän on suhtautunut ja kertonut asiasta huumorin sävyttämänä. Haastattelussa hän kertoi koko bändin dynamiikan muuttuneen.

”Minua voi kutsua transsukupuoliseksi tai vaikka miksi, en välitä vittuakaan. Kaikki ovat huomattavasti rennompia nyt, kun minulla ei ole salaisuuksia kannettavana. Tiedätkö, kun sitä laittaa kasan kundeja huoneeseen, niin heillä saattaa olla vaikeuksia kertoa toisilleen tunteistaan. Ihmisten välille kasvaa muureja, joita on vaikea murtaa. Sen jälkeen kun kerroin päätöksestäni, koko bändi on ollut vapautuneempi. Nyt kun bändissä on tällainen pieni tyttö, kaikki bändin kundit käyttäytyvät yhtäkkiä hyvin ja ovat todella kultaisia.”

Lisää luettavaa