Trent Reznor palkittiin jälleen Oscarilla – myös suomalaisilla syytä juhlaan

Sound of Metal -elokuvan foley-äänet ovat suomalaista käsialaa.

Jon Batiste (vas.), Trent Reznor ja Atticus Ross.
AOP

Oscar-gaala järjestettiin viime yönä Suomen aikaa. Vuoden suurin voittaja oli Nomadland, joka palkittiin parhaana elokuvana, parhaasta naispääosasta (Frances McDormand) ja parhaasta ohjauksesta (Chloé Zhao).

Nine Inch Nails -nokkamies Trent Reznor ja pitkäaikainen työparinsa Atticus Ross palkittiin Jon Batisten kanssa parhaasta alkuperäismusiikista elokuvaan Soul. Reznorille ja Rossille Oscar oli toinen. Ensimmäinen tuli 10 vuotta sitten Social Network -elokuvasta.

Judas and the Black Messiah -elokuvassa kuultu H.E.R:n biisi Fight for You palkittiin parhaana alkuperäiskappaleena.

Kuusi ehdokkuutta saanut Metallin soundi (Sound of Metal) voitti kaksi Oscaria. Ne tulivat parhaasta editoinnista ja parhaasta äänisuunnittelusta. Vaikka palkinnon vastaanottaneessa äänitiimissä ei suomalaisia näkynyt, elokuvan foley-ääniä on ollut tekemässä kokkolalainen Heikki Kossi tiimeineen.

Metallin soundi on fiktiivinen elokuva, jonka inspiraationa on toiminut nomadimainen metalliduo Jucifer. Elokuva kertoo yhtyeen rumpalista, jonka kuulo alkaa heiketä. Innovatiivisen äänisuunnittelun ansiosta efekti onnistutaan luomaan kouriintuntuvasti myös katsojalle. Suosittelemme elokuvaa!