Trollaava performanssiryhmä epäpoliittisissa euroviisuissa keskellä poliittista konfliktia

Docpoint-elokuvafestivaalin yhtenä tärpeistä A Song Called Hate.

29.01.2021

Docpoint alkoi tänään. Dokumenttielokuvafestivaalin 20-vuotisjuhlavuosi vietetään verkossa ja elokuvia saa katsoa omaan tahtiin.

Ohjelmistosta suosittelen elokuvaa A Song Called Hate. Anna Hildurin esikoisohjaus seuraa islantilaisyhtye Hatarin matkaa Israelin euroviisuihin. Dokumentista syntyy monitasoinen soppa.

Poliittisesti trollaava performanssiryhmä joutuukin ottamaan vastuuta sanoistaan. On eri asia heitellä läppää kapitalistisen järjestelmän tuhoamisesta kuin yrittää antaa ääni apartheidin alistamalle kansalle ristiriitaisten vaatimusten aallokossa.

Euroviisujen epäpoliittisuus on koominen paradoksi ilman tätä dokumenttiakin, mutta järjestävän organisaation kiemurtelun seuraaminen vie tekopyhyyden niin sanotusti nextille levelille.

Nopeasti käy selväksi, että islantilaisten (ja miksei muidenkin eurooppalaisten) hyvistä aikomuksista huolimatta Israelin–Palestiinan konflikti on niin vaikea, monimutkainen ja pitkäikäinen vyyhti, että eipä näitä asioita vain tulla laittamaan kuntoon euroviisuviikon aikana, vaikka kuinka käärisi hihat.

Tutustu Docpoitin koko ohjelmistoon tapahtuman kotisivuilla.

Lisää luettavaa