Trump soitti tapahtumassaan Pharrellin Happy-hitin vain tunteja synagogassa tapahtuneen joukkoampumisen jälkeen – laulun tekijä vaatii presidenttiä tilille

Tahdikkuus ei tosiaankaan näytä olevan Trumpin valttikortti.

30.10.2018

Donald Trump on aiemminkin ollut otsikoissa artistien musiikin luvattomasta käytöstä, kun muiden muassa Princen perikunta on asettunut häntä vastaan. Tämä tapahtuma vienee kuitenkin pohjat.

Lauantaina 27. lokakuuta, vain tunteja Pittsburghin synagogassa tapahtuneen, 11 kuolonuhria vaatineen joukkoampumisen jälkeen Trump piti nimittäin partisaanisen kampanjatapaamisen Illinoissa.

Eihän siinä vielä sinänsä mitään, mutta pahin onkin vasta tulossa.

Trumpin astuessa lavalle kaiuttimista alkoi nimittäin soida Pharrel Williamsin kappale Happy (suom. onnellinen, iloinen) ja nyt Williams vaatiikin presidenttiä tilille teostaan. ”Maatamme lauantaina kohdanneessa tragediassa ei ollut mitään onnellista, eikä laulun käyttämiseen tällaisessa tarkoituksessa ollut myönnetty lupaa” Williamsin asiamies Howard King kirjoittaa.

Kappaleen käyttö tapahtumassa ei ollut vain mautonta vaan myös laitonta. Kappaleen soittamalla presidentti jättikin Kingin mukaan samanaikaisesti piittaamatta sekä tekijänoikeuksista että tavaramerkkisuojasta.

Pharrel Williams ei suinkaan ole ensimmäinen, joka yrittää saada Trumpia tilille teoistaan. Aiemmin mainitun Princen perikunnan lisäksi myös esimerkiksi Aerosmithin Steven Tyler sekä Rolling Stones ovat yrittäneet samaa.

Lähde: Consequence of Sound

Lisää luettavaa