Kun iso kohtaa isomman: Princen perikunta sotajalalle Donald Trumpia vastaan

Käräjöimishaluisena tunnettu perikunta asettuu napit vastakkain itsensä Yhdysvaltain presidentin kanssa.

13.10.2018

Juuri kun päästiin uutisoimasta presidentti Donald Trumpista allekirjoittamassa yhdysvaltalaismuusikoiden tekijänoikeuksia parantavaa lakia, on hyvä palauttaa mieleen, että itse asiassa Trump on tunnettu siitä, että hän itse soittaa järjestämissään joukkokokouksissa ikonisten muusikkojen musiikkia ilman lupaa.

Aiemmin muun muassa Steven Tyler on yrittänyt kieltää Donald Trumpia soittamasta Aerosmithin musiikkia kokouksissaan ja samaa on yrittänyt myös Rolling Stones aina siitä lähtien, kun Trump oli vasta yksi presidenttikandidaateista.

Nyt Trump on kuitenkin edennyt liian pitkälle soittamalla Princen Purple Rainia järjestämässään kokouksessa. Princen perikunta onkin nyt vaatinut presidenttiä ja koko Valkoista taloa lopettamaan kyseisen kappaleen soittamisen vastaavissa tilanteissa.

Käytännössä lisenssisopimukset ja julkaisutoimistot ovat tehneet artisteille varsin vaikeaksi vetää musiikkiaan pois tällaisista tapahtumista. Princen perikunta on kuitenkin aiemminkin puuttunut kärkkäästi artistin tuotannon luvattomaan käyttöön, joten ei voi koskaan tietää, mihin tämä johtaa.

Ja luulisi, että Trumpin olisi helppo saada ainakin Kanye West lainaamaan musiikkiaan tapahtumiinsa.

Asiasta uutisoi aiemmin Consequence of Sound.

Lisää luettavaa