Tuplaelinkautista istuva räppimoguli saattaa päästä vapaaksi lakikömmähdyksen vuoksi – kaikki sai alkunsa 14-vuotiaan pojan väitetystä pahoinpitelystä

Melkoinen tapahumavyyhti noin kaikkinensa tämä.

02.11.2016

Jimmy Henchman (oikealta nimeltään James Rosemond) tuomittiin viime vuonna elinkautiseen vankeusrangaistukseen palkkamurhasta.

Henchman perusti vuonna 1996 Henchmen Entertainmentin, josta tuli myöhemmin Czar Entertainment. Henchmanin yhtiö manageroi The Gamen, Salt-n-Pepan ja Gucci Manen kaltasia supertähtiä.

Jossakin vaiheessa Henchmanille ja muun muassa 50 Centin edustamalle G-Unit-posselle tuli riitaa. Tässä vaiheessa homma menikin sitten henkilökohtaiseksi.

Väitteiden mukaan G-Unitin jengiin kuulunut Tony Yayo löi Hetchmanin poikaa useaan otteeseen avokämmenellä nähtyään tämän kadulla. Hechmanin poika oli tuolloin vain 14-vuotias. Myöhemmin kävi ilmi, että Yayo oli kokonaan toisessa kaupungissa välikohtauksen aikoihin. Henchman ei kuitenkaan katsonut välikohtausta hyvällä. Henchman palkkasi tappajan, joka ampui G-Unit-posseen kuuluneen Lowell ”Lodi Mack” Fletcherin kuoliaaksi.

Samoihin aikoihin Henchman pyöritti omaa huumerinkiään, ja hän nettosi vuosittain yli 10 miljoonaa dollaria huumeiden salakujetuksella Yhdysvaltoihin.

Huumeiden salakuljetuksesta Henchman sai elinkautisen vankeusrangaistuksen vuonna 2013. Tätä aiemmin hän oli kuitenkin ennättänyt jo murhauttaa Lodi Mackin, josta niskaan lävähti siis viime vuonna toinen elinkautinen.

Saaga ei pääty kuitenkaan tähän. Palkkamurhaoikeudenkäynnin aikoihin Henchmanin puolustus ei ollut saanut kuultavaksi kaikkia haluamiaan todistajia, ja nyt juttu aukaistaan uudelleen. Henchmanin asianajajien mukaan heidän asiakkaansa saattaa päästä vapaaksi, mikäli oikeus päättää palkkamurhaoikeudenkäynnin olleen epäreilu: monet palkkamurhaoikeudenkäynnin todistajista kun ovat samoja kuin huumeoikeudenkäynnissä.

Henchmanin epäillään palkanneen tappajat Tupac Shakurin perään vuonna 1994. Tuosta iskusta Tupac selvisi kuitenkin hengissä.

Lisää luettavaa