Tuure Kilpeläinen listaykkönen – ”Leuhottaminen totuttuun tapaan tuntuu typerältä”

Sinkkulistan ykkösenä Cledos.

16.03.2020

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin Paluu paratiisiin on Suomen virallisen albumilistan ykkönen. Kilpeläinen käyttää tilaisuuden suoman puheenvuoron, jossa asettaa listasijoituksen perspektiiviin.

”Maailman on valloittanut puskista korona, joka tuntuu tekevän näkyväksi rakenteiden haurauden. Talouden rakenteet ovat lopulta hauraampia kuin hämähäkinseitti. Elämän eri merkitykset tulevat uuteen valoon. Ihmiset kääntyvät omien laumojensa pariin, kukaan ei lentele mihinkään”, Kilpeläinen kommentoi.

”Tätä vasten Listaykkönen on samaan aikaan merkitykseltään konaisuudessa niin pieni asia, siitä leuhottaminen totuttuun tapaan tuntuu typerältä. Silti se tuntuu juuri nyt hyvältä ja merkittävältä asialta. Musiikilla on osoite, se on löytänyt koteihin.”

Kilpeläisen, kuten niin monen muunkin artisti kiertue on peruttu tältä keväältä.

”Keikat siirrettiin aikaan, joka koittaa toivottavasti pian. Peruuttaminen harmittaa monin tavoin, soittamisen tarve ja halu ei pääse purkautumaan, pyörimme hanskat porstuaan tippuneena ja koitamme löytää uusia keinoja kanavoida torpattua energiaa.”

Viime viikon ykkönen, Five Finger Death Punchin F8 valahtaa sijalle kahdeksan. Antti Tuiskun Valittu kansa jatkaa kakkosena ja Mouhous-yhtyeen I Hate Mouhous kolmosena.

Neljänneltä sijalta löytyy seuraava uutuusalbumi: Lil Uzi Vertin Eternal Atake. Muut viikon uutuudet ovat My Dying Briden Ghost of Orion (34. sija), Body Countin Carnivore (39.) ja 24Kgoldnin Dropped Outta College (47.).

Liekö Netflixissä julkaistu, Post Malonen tähdittämä toimintakomedia Spenser Confidential saanut artistin musiikin tehosoittoon, sillä Hollywood’s Bleeding nousee sijalta 30 sijalle 17 ja Beerbongs & Bentleys palaa takaisin albumilistalle (46.).

Listalle tekee paluun myös Metallican Metallica (49.) eli The Black Album. Mitään selitystä emme ainakaan äkkiseltään keksi.

Singlelistan ykköseksi nousee Cledos kappaleellaan Kysymys, jolla vierailee Pyhimys. Cledosille ykkössija on uran ensimmäinen.

The Weekndin Blinding Lights tippuu kakkoseksi, Elastisen ja Jenni Vartiaisen Epäröimättä hetkeekään kolmoseksi ja Behmin Hei rakas neloseksi.

Erika Vikman ei päässyt edustamaan Suomea euroviisuihin, mutta Cicciolina on ainoa UMK-biiseistä, joka komeilee singlelistalla. Cicciolina nousee sijalta 17 sijalle viisi.

Mikael Gabrielin paluusingle Löytäjä saa pitää on kahdeksantena.

Lisää luettavaa