Twin Peaksistä ja Lana Del Reystä inspiroitunutta unipoppia – kuuntele Her Shadow’n uusi single

Bändiin kuuluu muun muassa Kuolemanlaakson ja Royal Lips -yhtyeen jäseniä.

01.10.2022

Dream pop -yhtye Her Shadow syntyi perustajiensa, Royal Lips -yhtyeen Tomi Henttusen ja Kuolemanlaakson Markus Laakson yhteisestä mieltymyksestä Twin Peaks -sarjaan ja Lana Del Reyn musiikkiin.

Lopputuloksena syntyi utuisten melodioiden, koskettavien koukkujen ja lynchiaanisten käänteiden täyteistä ”unipoppia”, jossa morriconemaiset sävelkulut ja vintage-soundimaailma yhdistyvät laadukkaaseen tuotantoon.

Perustajakaksikon lisäksi bändiin kuuluvat niin ikään Kuolemanlaaksosta tuttu rumpali Toni Ronkainen ja Royal Lips -solisti Anna Carolina. Tuotanto- ja äänipuolella yhtyettä on avustanut muun muassa Swallow the Sunin ja Lord of the Lostin kanssa työskennellyt Jaani Peuhu.

Bändin toinen, perjantaina ilmestynyt single Devil inside on kaksijakoinen, itsensä haastamisesta syntynyt kappale.

“Asetin itselleni sävellysvaiheessa leikkimielisen haasteen: monenko soinnun kiertokulku olisi mahdollinen ennen kuin on palattava takaisin lähtöpisteeseen. Kymmenen. Kuten muutkin parhaat ideat, kertsin laulusovitus syntyi suihkussa, ja Anna Carolinan pumpulimainen tulkinta kuorrutti kakun lynchiaaniseksi herkkupalaksi”, kappaleen säveltäjä Henttunen kommentoi tiedotteessa.

“Minua kappaleessa kiehtoo erityisesti pehmeän, doo-wopmaisen laulutulkinnan ja karun tekstin välinen kontrasti. Todella onnistunut kappale, yksi lemppareistani tulevalta levyltä”, sanoittaja Laakso jatkaa.

Her Shadow soittaa uransa ensimmäisen keikan Kuopion Ravintola Ottopojassa perjantaina 4. marraskuuta. Debyyttialbumi The Ghost Love Chronicles ilmestyy Svartin julkaisemana viikkoa myöhemmin eli 11. marraskuuta. Katso kansikuva ja kappalelistaus jutun lopusta.

Tuorein single Devil inside sekä aiemmin julkaistu Motown-henkinen Fifth Season kuunneltavissa alla.

The Ghost Love Chronicles
1. Fifth Season
2. Raging Blue
3. White Lane
4. So Close
5. Devil Inside
6. Kinda Love You
7. Poisoned Moon
8. Vigilante
9. The Age Of Velvet
10. What Hides In The Dark

Lisää luettavaa