Uusi albumi luvassa jo ensi viikolla: Tältä kuulostaa Matti Johannes Koivu vuonna 2015

Lauluntekijän kuudes sooloalbumi ilmestyyy 23. tammikuuta.

Matti Johannes Koivu iskee pop-vaihteen silmään ensi viikolla ilmestyvällä albumilla, ainakin tähän mennessä julkaistujen single-lohkaisujen perusteella. Levy kantaa nimeä Kauneimmat meistä, ja sen tuottajana häärii muun muassa Vesa-Matti Loiria ja J. Karjalaista tuottanut Tommi Viksten.

Albumista julkaistun tiedotteenkin mukaan Koivu on tavoitellut kappaleissa jonkinlaista keveyttä.

”Halusin tehdä lauluja, jotka tulevat lähelle kuulijaa,” Koivu kuvailee. ”Sellaista musiikkia, että voi vain napata kitaran kaulaan ja alkaa laulaa.”

Kauneimmat meistä ilmestyy perjantaina 23. tammikuuta. Albumilta on tähän mennessä julkaistu singlet Emme muistele maanantaita sekä Tyhjäksi jätetty, jotka molemmat voit kuunnella alta.

Maaliskussa Matti Johannes Koivu lähtee myös pitkästä aikaa kiertueelle yhtyeen kanssa.

”Odotan kevättä innolla, koska en ole tehnyt kiertuetta yhtyeen kanssa sitten kevään 2011,” Koivu kertoo. ”Nyt kasassa on paras yhtyeeni tähän asti ja materiaalia löytyy kuuden levyn edestä. Rakastan intiimien soolokeikkojen tekemistä, mutta on ihanaa päästä soittamaan kappaleita koko komeudessaan.”

Matti Johannes Koivun edellinen albumi oli vuonna 2013 julkaistu eponyyminen Matti Johannes Koivu. Soolouran ohella hänet tunnetaan myös Ultramariinista.

Kuva: Risto Vauras.

Lisää luettavaa