Vainukoirat takaavat koronaturvallisuuden The Black Keysin ja Metallican kiertueilla

Voisiko tämä toimia Suomessa?

AOP

Keikkapaikat loistavat tyhjyyttään Suomessa, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa kierretään täyttä häkää. Muun muassa The Black Keys, Metallica sekä eilen kiertueensa aloittanut Tool ovat tukeutuneet hieman erikoisempiin keinoihin pitääkseen rundinsa turvallisina.

Yhtyeet ovat pestanneet erityiskoulutettuja koiria nuuskimaan kiertuehenkilökuntaansa sekä muita takatiloissa oleskelevia henkilöitä, ja tunnistamaan heissä covid-19-virusta.

Ohiolaisen Bio-Detection K9 -yrityksen koirat, muun muassa saksanpaimenkoirat ja labradorinnoutajat on opetettu nuuskimaan ihmisten käsiä ja jalkoja, ja istumaan alas virusta havaitessaan. Omikron-variantin myötä koirat tosin haistelevat ihmisten maskeja käsien ja jalkojen sijaan tarkempien tulosten takaamiseksi.

Metallican manageriyhtiö Q Primen John Peets kertoo Rolling Stonen uutisessa, että koirien kanssa työskentely on sujunut tähän mennessä loistavasti eikä yksikään tapaus ole jäänyt huomaamatta. Peetsin mukaan koirien käyttäminen on ”halvempaa, huomattavasti nopeampaa ja ystävällisempää kuin koko henkilökunnan testaaminen”.

Tässäpä vasta onkin vaihtoehto yleisötilaisuuksien rajoituksille.