Värikkäitä yksityiskohtia ja perusteltuja nuotteja – Stina Koistinen, Nicolas ’Leissi’ Rehn ja Sebastian Hilli saivat Teosto-palkinnon

Vuoden Teosto-palkinnot on jaettu.

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto r.y. on jakanut 16. kerran joka vuotisen Teosto-palkintonsa. Tänä vuonna palkinnon saivat Stina Koistinen, Nicolas ’Leissi’ Rehn ja Sebastian Hilli. Palkintosumma on 20 000 euroa.

Color Dolor -yhtyeen Stina Koistinen ja Nicolas ’Leissi’ Rehn korkkasivat palkinnon viime vuonna julkaistun Love-albumin sanoituksista, sävellyksistä ja sovituksesta.

”Vahvoista sävellyksistä ja niihin saumattomasti sisäänrakennetusta tuotannosta muodostuva herkkä kudelma, joka on täynnä värikkäitä yksityiskohtia. Hitaasti sisälleen päästävä teoskokonaisuus on löytänyt sen, mitä musiikki parhaimmillaan on.”

Sebastian Hilli palkittiin vuorostaan Snap Music -orkesteriteoksen sävellyksestä.

”Ammattitaitoinen ja vahva sävellys on dramaturgisesti elävä ja voimallisuudessaan raju. Paikoitellen jopa hiphopia ja free jazzia lähentelevä teos leikittelee humoristisesti kliseillä ja kääntää ne voitokseen. Jokainen nuotti on perusteltu.”

Palkintotuomaristoon lukeutuivat viime vuonna palkitut Astrid Swan ja Joona Toivanen sekä Teoston johtoryhmän kutsumat Taideyliopiston Sibelius Akatemian professori Tuija Hakkila-Helasvuo ja Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari.