Varoitus: syksyllä voi nähdä todella sakeaa kamaa – tässä on potentiaalia maanlaajuiseen ”BHHAANNGGRRAARGGH” -paniikkiin

Suomalaista bhangraa oopperamuodossa.

Sami Mannerheimo

Kuka muistaa vielä Shavan? Shava osallistui UMK:n Euroviisujen esikarsintoihin omalla tulkinnallaan Bollywood-leffoista tutusta bhangra-musiikista. Tuolloin mielipiteet jakautuivat esityksen suhteen melkoisen tarkasti kahtia: osa piti esitystä abominaationa, joka pitäisi kieltää lailla ja sen jälkeen lukita kellariin ikuisiksi ajoiksi, kun taas osalle Ostarilla oli pirteä kunnianosoitus bhangralle.

Oli tyylisuunnasta mitä mieltä tahansa, niin suomibhangra on vienyt bändiä keikoille ympäri Eurooppaa, joten yhtye on ainakin löytänyt erikoisen alagenren, joka on tuonut heille kiitettävällä tavalla menestystä. Joten who are we to judge, kuten Riku Rantala sanoisi.

Peistä voi taittaa tyylisuunnan suhteen jälleen syksyllä, kun ensi-iltaan tulee suomalainen bhangra-oopperamusikaali KaBOOM! Näillä näkymin oopperamusikaalin voi katsoa ja kokea kahteen eri otteeseen räntäsateen piiskatessa kohti kasvoja ja kaiken ollessa pimeää, kuolemaa ja ikuisen talven odotusta kuin Game of Thronesissa konsanaan.

Oopperan musiikista vastaa Shava, ja esityksen voi nähdä niin Kaapelitehtaalla kuin Savoy-teatterissakin.

Alta löydät Shavan Facebook-sivun mainoksen tapahtumasta. Sen alta löydät taas Ostarilla-kappaleen UMK-videon.