Venäjä julkaisi lisää nimiä, jotka eivät maahan saa matkustaa – mukana näyttelijälegendoja, tällä kertaa ei kuolleita

Penn ja Stiller eivät saa Venäjälle mennä.

06.09.2022

Kerroimme toukokuussa täällä, miten muun muassa ohjaaja Rob Reiner ja näyttelijä Morgan Freeman asetettiin Venäjän mustalle listalle.

”Nimiä listassa on 963. Mukana ovat muun muassa USA:n presidentti Joe Biden, varapresidentti Kamala Harris sekä pitkä liuta teknologiayritysten pomoja, kongressin jäseniä sekä toimittajia. Listalta löytyvät myös ohjaaja Rob Reinerin sekä näyttelijä Morgan Freemanin nimet. Venäjän ulkoministeriö ei eritellyt, millä perusteilla maahantulo Venäjälle juuri listan ihmisiltä on kielletty. Freemanin ja Reinerin tapauksessa lienee kyse siitä, että he ovat mukana vuonna 2016 perustetussa järjestössä, joka tutki/tutkii Venäjän toimia USA:ssa Trumpin voittoon päättyneiden presidentinvaalien aikaan”, kerroimme uutisessamme.

Mikä erikoisinta, listalla oli mukana myös kolmen jo kuolleen ihmisen nimet.

Nyt Venäjä on suureen ääneen julistanut uusia nimiä, jotka eivät ole tervetulleita maahan. Listalle pääsivät esimerkiksi Hollywood-tähdet Ben Stiller sekä Sean Penn. Yhteensä uudella listalla on 25 nimeä.

Ben Stiller on toiminut YK:n hyvän tahdon lähettiläänä, ja matkallaan tavannut myös Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin. Penn matkusti puolestaan Ukrainaan tekemään dokumenttia Venäjän hyökkäyksestä maahan. Pennin matkasta kerroimme täällä.

Lisää luettavaa