Vesalalta uusi albumi helmikuussa – uusi single Testamentti kuunneltavissa

”Testamentti syntyi ajatellessa sitä, mitä ihmiset kuolinvuoteellaan katuvat tai eivät kadu.”

02.12.2022

Mestarit-kiertueellakin nähty, ensi vuonna soolouraltaan pitkälle tauolle jäävä Vesala on julkaissut uuden singlen.

Testamentti on osa Vesalan kolmatta, 10. helmikuuta ilmestyvää Näkemiin, melankolia -studioalbumia. Biisi on Vesalan sanoittama ja yhdessä Joonas Angerian kanssa säveltämä. Se on myös tulevan albumin ainoa kappale, jossa laulaja-lauluntekijä on toiminut tuottajana.

”Alun perin Joonas myös tuotti kappaletta, mutta kaivoin session esiin tänä vuonna ja tuotin sen yksin loppuun. Lauloin, äänitin ja ohjelmoin sen valmiiksi ihan vaan omassa kodissani. Se tuntui mulle oikealta tavalta saatella albumi valmiiksi”, Vesala kertoo tiedotteessa.

”Testamentti syntyi ajatellessa sitä, mitä ihmiset kuolinvuoteellaan katuvat tai eivät kadu. Anteeksi antaminen ja armollisuus on välillä kovin vaikeaa, kun ohitamme ja hylkäämme toisiamme. Toisaalta, vaikka kuinka rakastaa ja on läsnä, siitäkin, kaikesta me kaikki lopulta joudumme luopumaan.”

Kappaleen seuraksi on julkaisu musiikkivideo, joka on Suomen tunnetuimpiin ohjaajiin lukeutuvan Miikka Lommin käsialaa. Vesala ja Lommi tekivät yhteistyötä jo aiemmin tänä vuonna ilmestyneellä Uu mama -videolla.

”Testamentti-videolla halusimme mennä tyhjään esitystilaan, sellaiseen johon aina uudelleen ja uudelleen aletaan rakentaa jotakin tyhjästä. Esitystilan tyhjyyteen tulee lopulta koko maailma ja sitten se puretaan, ja tilalle tulee uusi todellisuus. Edellinen katoaa. Kerromme itsestämme monenlaisia tarinoita, niin muille kuin itsellemme. Kaikki ne ovat yhtä totta kuin eivät ole.”

Vesala keikkailee parhaillaan viimeisellä klubikiertueellaan ennen tulevaa taukoa. Artisti esiintyy tänä viikonloppuna Järvenpäässä ja Kuopiossa. Koko keikkalistauksen löydät tästä linkistä.

Kuuntele Testamentti ja katso video alta.

Lisää luettavaa