Vielä yhdet festarit? Uudistunut Bassline Festival starttaa huomenna

Kaksipäiväisen festarin artistikattaus on kova.

01.09.2016

Musiikkia, videotaidetta, pienpanimo-oluita, brunssia ja bloggaajakirppistä. Tätä kaikkea on tarjolla tulevana viikonloppuna Senaatintorin kulmilla sijaitsevissa torikortteleissa, joissa juhlitaan toimintaansa uudelleen käynnistelevän Valkoisen Salin avajaisia sekä Bassline Festivaleja.

Aikaisempina vuosina Bassline Festivalin koti on sijainnut Koffin puiston ytimessä. Kun tapahtuman järjestäjät Ville Tikkanen ja Alvar Tallskog ryhtyivät kehittämään uudenlaista kulttuuritoimintaa Valkoisen Saliin, samalla myös festivaali sai uudenlaisen ilmeen.

– Vaikka tilat ovat uudet, Bassline Festivalin ideologia on edelleen sama. Sen päätarkoitus on nostaa esiin uusia ja mielenkiintoisia artisteja. Festareilla esiintyy myös muutamia isompia nimiä, mutta koemme niiden sopivan hyvin kattaukseen mukaan, Tikkanen kertoo.

Kaksipäiväisen Bassline Festivalin kotimaisiin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Karri Koira, Elias Gould, Töölön Ketterä, Cityman, View, Lake Jons sekä KASPERG.

Valkoisessa salissa sijaitsevan festivaalin päälavalla nähdään myös muutamia ulkomaisia vahvistuksia. Perjantaina omat keikkansa vetävät virolainen rap-artisti Tommy Cash sekä ruotsalainen indiepopryhmä Death Team. Myös kattavasta dj-tarjonnasta löytyy muutama ulkomainen nimi.

Uudistuneen festarimiljöön ansiosta tapahtuma muuttuu tänä vuonna aikaisempaa intiimimmäksi. Valkoiseen saliin ja torikortteleiden sisäpihoille levittäytyvään tapahtumaan mahtuu noin 1000 juhlijaa. Mielenkiintoisen lisän festariin tuovat myös videotaiteilijat, eli vj:t, sekä kotimaisten pienpanimoiden mahdollistama oluiden erikoistarjonta.

– Vielä lippuja on jäljellä, mutta tarkkaan rajatun kävijämäärän vuoksi ne varmasti tulevat loppumaan, järjestäjät vinkkaavat.

Lisää luettavaa