”Vihollinen on jo tällä puolella muuria” – Pharrell Williams protestoi valkoista ylivalta-ideologiaa gaalapuheessa, Game of Thrones -kielikuvin

"Valkoiset kansallismieliset kävelevät kohti tulevaisuuttasi. Mitä aiot tehdä?" Pharrell Williams kysyy kipakassa puheessa VH1-gaalassa.

19.09.2017

Maanantai-iltana Los Angelesissa pidetyssä VH1’s Hip-Hop Honors: The 90’s Game Changers -gaalassa nähtiin koko joukko kovia esiintymisiä ja puheita ikonisilta tähdiltä Mariah Careysta Missy Elliottiin ja Martin Lawrenceen.

Kun mikin varteen pääsi Pharrell Williams, meininki kipusi astetta kantaaottavammaksi.

”Kaikille niille, jotka katsotte tätä kotona ja teeskentelette ettette näe, mitä tuolla ulkona tapahtuu: avatkaa silmänne. Älä luule, että vain koska he vainoavat afroamerikkalaisia ja juutalaisia ja latinoja juuri nyt, ettei seuraavaksi tähtäimessä voisi olla sinä, vaikka näyttäisitkin heiltä. He käyttävät sinua”, Williams ärähtää.

Sitten megastara jatkaa ajankohtaisella linjalla Game of Thronesista napatulla vertauskuvalla, kun hän vetoaa, kuin Jon Snow, kaikkia puhaltamaan yhteen hiileen yhteistä vihollista vastaan:

”Tiedän, että tämä kuulostaa siltä kuin kaappaisin tämän hetken Jon Snow -meiningilläni… Ja niin ehkä teenkin. Koska he jaksavat puhua muurista. Mutta oikea vihollinen on tämä keskinäisesti hajottava asenneilmapiiri. Se on jo tällä puolella muuria. Valkoiset kansallismieliset kävelevät kohti tulevaisuuttasi. Mitä aiot tehdä?”, Williams vetoaa.

Alla videotallenne koko puheesta.

 

Lisää luettavaa