Vuoden Musiikkioivallus -palkinnon shortlistalle kolme tv-sarjaa ja kolme dokumenttielokuvaa – mukana Ylen hittisarja

Aikuset mukana ehdokkaana.

Ammattilaistuomaristo on nimennyt kuusi ehdokasta Vuoden musiikkioivallus -palkinnon saajaehdokkaiksi. Voittaja julkaistaan 31. päivä elokuuta järjestettävässä audiovisuaalisen alan Screen Helsinki -tapahtumassa.

Vuoden musiikkioivallus on Gramexin ja Teoston myöntämä uusi tunnustuspalkinto. Se kiinnittää huomion elokuviin ja televisio-ohjelmiin, joissa on käytetty musiikkia kekseliäällä ja erityistä lisäarvoa tuovalla tavalla.

Palkinnon saajaehdokkaina ovat kolme kotimaista tv-sarjaa: Aikuiset (Yellow Film & TV, ohj. Anna Dahlman), Mies, joka kuoli (ReelMedia, ohj. Samuli Valkama) ja Munkkivuori (Rabbit Films, ohj. Jani Volanen) sekä kolme dokumenttielokuvaa: Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja (Road Movies, ohj. Susanna Helke), Karaokeparatiisi (Napafilms, ohj. Einari Paakkanen) ja Maija Isola (Greenlit Productions, ohj. Leena Kilpeläinen).

Yhteensä palkintoehdokkaaksi haki 21 audiovisuaalisen alan teosta.

”Mukaan ehdokkaaksi oli hakeutunut kiinnostava kattaus erilaisia aiheita, erilaisia teoslajeja ja eri näkökulmia. Mukana oli myös monenlaisia tapoja suhtautua musiikkiin – osa perinteisempiä, osa oivaltavampia. Kriteerinämme oli, että shortlistalle etsitään erityisesti teoksia, joissa musiikkia käytetään kekseliäästi,” kertoo tuomariston puheenjohtaja, toimittaja ja tietokirjailija Kalle Kinnunen.

Tuomariston mukaan palkintoehdokkaiksi valituissa teoksissa hyödynnetään erityisesti musiikin tunnevoimaa.

Lisää luettavaa