”Vuokrataan galleria, pistetään hynttyyt yhteen valokuvaajan kanssa ja vasta sitten aletaan miettiä, että mitäs helvettiä me tehdään” – Katusoittokeisari JPTH debytoi kuvataiteilijana

Kun mediamaailman mogulit eivät suvainneet rahoittaa Suomen katusoittokeisari -sarjasta tutun Juha Pekka Tapani Heikkisen uutta ohjelmaideaa, mies joutui kolmenkympin kriisiin ja päätti siirtyä visuaalisen puolen nälkätaiteilijaksi.

Jussi Taipalharju

”Julkaisijat eivät kiinnostuneet Katusoittokeisarin toisesta Euroopan halki suunnitellusta tuotantokaudesta, joten turhaannuin. Galleriavuokran hinnalla olisin voinut lähteä viikoksi Ibizalle bailaamaan, mutta päätin tehdä jotain ihan muuta, kertoo Heikkinen eli JPTH tuoreessa tiedotteessa.”

JPTH lähti siis luomaan kuvataidenäyttelyä yhdessä valokuvaaja Ansku Sinisalon kanssa. Lopputulos on LAUMA-niminen valokuvasarja, joka on ”puolitotuudellinen larppi kolmekymppisten syvimpiin mielen syövereihin.”

Kolmenkympin kriisiin ja eksistentiaaliseen angstiin kietoutunut näyttelyyn kutsuttiin mukaan parivaljakon tuttuja taidemaalareita ja muusikkoja, minkä lisäksi se esittelee JPTH:n oman #susiruusugear-vaatebrändin visuaalista ilmettä. Tai kuten JPTH itse sen sanoo:

”Kaltaisellani 2017-luvun kolmekymppisellä on helvetillinen tarve tehdä jotain merkityksellistä ja jättää itsestään jälki maailmaan. Tätä tuskaa lähdimme purkamaan taidenäyttelyyn. Tai sitten halusimme vaan hyvän syyn riipaista kännit ja pitää hauskaa.”

LAUMAn voi löytää Creat Spacen tiloissa Helsingissä viikon ajan tulevasta viikonlopusta lähtien eli 6.-11.7.2017.